„Над околийския началник стоеше областният, над областния – министърът, над министъра – правителството, а над правителството – мафията – невидима, всемогъща и безчовечна!“

Автор: Няма коментари Сподели:

„Над околийския началник стоеше областният, над областния – министърът, над министъра – правителството, а над правителството – мафията – невидима, всемогъща и безчовечна!“- из Тютюн, Димитър Димов

Вчера, в 14.00 часа в сградата на Народното събрание, се проведе поредната, трета среща, по казуса „Босия“! Професионален парламентарен трик, разпореден от сградата на Министерски съвет. В България институциите работят само и единствено с разрешение на височайшия премиер. Без значение дали той е порядъчен политик или обикновен престъпник, облечен в политически имунитет.

Босият се яви лично, в инвалидна количка, с екип от четири човека, негови съмишленици – Ренета Инджова, Вихрен Михайлов, Кънчо Димитров и аз. Иво Кръстев – основен свидетел на прокуратурата/служител на министерството/ и реален фактор за арестите на над 70 човека по корупционната верига в министерството на другаря Московски – не беше допуснат на заседанието. Нещо повече, временната комисия направи всичко възможно, за да не може да присъства и на това поредно заседание. Досещате се защо!

От страна на парламентарните пешки – един депутат от ВМРО, верен паж на гербаджията-председател на комисията, и Андон Дончев от „Воля“, който от първото задседание подкрепи аргументите на Босия и застана твърдо зад исканата оставка на Московски. Същото направи и представителя на БСП – Иван Иванов, но на това трето заседание той отсъстваше. Отсъстваше и представителя на ДПС – за пореден път. Той има функцията на дамоклиев меч, защото без него комисията има паритет 2/2. Вечната политическа игра на партия ДПС, която на практика осъществява реалното управление на мега-министерството на Московски. И всички въртящи се в него милиарди с последващата тотална корупция. Спирам до тук и се надявам, че който трябва ще прочете и разбере поне тази моя телеграма. Другите не успя!

На това трето заседание се случиха удивителни за страната ни неща, които бяха отразени от многото присъстващи медии съвсем телеграфно, в стил – „И ние служим и се храним от мафията“. Жалка гледка на журналистически упадък, достойна за описване в бъдещ роман. Нямате представа как изглеждат истинските лица на недъгавите и зависими медии и журналисти! Гнусота. Дори фоторепортерите им снимат с такава прецизност, че крайният ефект върху читателите и зрителите да е пълно заблуждение. Грандиозна обществена манипулация, следствие от пълна медийна зависимост от престъпното държавно управление. Сигурен съм, че такова грозно чудовище не съществува в нито една държава член на ЕС!

Пред очите на членовета на комисията стояха безспорни факти за корупция по високите етажи на властта. Включително и доказателства, представени от кабинета на главния прокурор Цацаров. Безспорни факти. Реакцията на председателя Светослав Иванов /ГЕРБ/ продължава да бъде удивителна – „Не мога да коментирам фактите. Нямам право.“ Какво тогава е правото на парламенталната комисия, след като председателят й не може да коментира нищо, включително да изказва свое мнение? Досещате се.

Впрочем, оказа се, че освен приготвените трикове, Босият и екипът му станахме жертва и на ПАРЛАМЕНТАРЕН КУМГЕЙТ – Цветан Цветанов е кум на председателя на комисията Светослав Иванов! Попитахме го директно и той самият потвърди. Здрава хватка. Толкова здрава, че сякаш присъствахме в дома на едно семейство, в което дори омбудсманът Манолова отказа да заяви гласно, след няколко пъти повтаряне на един и същ въпрос – Приема ли се за демократична практика, председателят на комисия, която разследва корупция, да бъде от управляващата партия? Въпрос в пустиня. Космически кумгейт. Чухте ли поне една медия да съобщи този факт? Мълчат, като комунисти на разпит. Мълчат и хрупат милионите на мафията. Мълчат.

В крайна сметка всичко е много просто, но липсва политическа воля. Има безспорни факти предадени по официален ред, които доказват корупция по високите етажи на властта. Корупция продължаваща вече цяло десетилетие. Документите, които доказват това се горят в пещи регулярно и тенденциозно с цел замазване на следи. От тази корупционна практика се генерират над 25 милона годишно, а последствията са хиляди жертви по пътищата у нас и в ЕС. И не само това. Нещата са по-сложни отколкото изглеждат, затова не подценявайте усилията ни, които ще продължат. Те са в полза на всички вас, но не всичко може да се говори открито. Засега.

Над служителите в ДАИ стоеше началникът им, над началника – министърът, над министъра – правителството, а над правителството – мафията – невидима, всемогъща и безчовечна…

                                             Николай Марков                    http://afera.bg

Предишна статия

ХИЕНИ ФАЛШИФИЦИРАТ И НАРОДА

Следваща статия

Тропкайте по клавиатурите и не го мислете…важното е да сме живи и здрави!

Други интересни