Ако има ”Оскар” за политическо безочие, премиерът Борисов ще е първият носител

Автор: Няма коментари Сподели:

Велизар ЕнчевИзточник: БГНЕС

“Чувал съм много мои колеги през годините да говорят за доставки на газ, за проекти, но на практика нула! А днес като отворим крана, ще може да има пренос на 16 млрд. куб. метра природен газ в двете посоки. Докато другите се чудят къде и какво щяло да мине, нашето вече работи”.

Това заяви премиерът Борисов, който участва в церемонията по въвеждане в експлоатация на транзитния газопровод за Турция в участъка Лозенец – Недялско.

Министър-председателят напомни за договорките, които направи в Анкара и в Москва за продължението на “Турски поток” през българския хъб за Сърбия, Македония, Австрия и Унгария. „Това правим в момента – по европейските правила, със санкциите на Европейската комисия“, каза още той…

 Ако премиерската памет е къса, нашата помни какво каза в БНР на 18 януари 2015 г. вицепремиерът Румяна Бъчварова, днес шеф на неговия кабинет:

 “Още преди втория мандат на ГЕРБ премиерът Борисов спря три руски енергийни проекта и така показа на Вашингтон разграничението си от руските интереси. И АЕЦ “Белене”, и нефтопроводът “Бургас-Александруполис”, и газопроводът “Южен поток” на практика се оказаха по-скоро с недоказани ползи, отколкото с категорични предимства…”

 Удивително е как един премиер може с такава лекота да се отрича от своите провали и дори да ги обявява за държавническа мъдрост. А още по-удивително е, че нацията го аплодира и преизбира.

 Вместо България да приема и разпределя руски газ от минаващия по дъното на Черно море газопровод “Южен поток” и получава 500 милиони от транзита на синьо гориво, сега тези милиони ще отиват не в българската, а в турската хазна.

 Вместо да имаме газопровод с името “Български поток”, на световната енергийна карта се появи “Турски поток”.

 Вместо премиерът ни да се скрие от срам, че пожертва българските интереси и обслужи турската страна, той се хвали с това, от което трябва да се срамува – че ще купуваме руски газ от Турция.

 Щеше да е смешно, ако не беше жалко. Вместо да получаваме на преференциални цени руски газ и да сме газов център на Балканите и Европа, благодарение на енергийната дипломация на Борисов ще купуваме синьото гориво на международни цени и ще се молим на Турция за газови доставки.

 Ако има “Оскар” за политическо безочие, първият й носител ще е Бойко Борисов!

https://frognews.bg/politika/ako-ima-oskar-politichesko-bezochie-premierat-borisov-shte-parviiat-nositel.html

Предишна статия

Сега вече вярвате ли в прогнозите ми?

Следваща статия

Болестите не идват от факта, че околната среда е лоша, водата е мръсна, храната е пластмасова, а ние се движим малко.

Други интересни