ПРОТЕСТЪТ НА ЖИВОТНОВЪДИТЕ: „ОСТАВКА! ЧУМАТА Е В МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ! НЕ САМО БАБА ДОРА, ВСИЧКИ ОТИВАМЕ ПО ДЯВОЛИТЕ! УБИВАТ НИ! ОГРАБВАТ НИ!“

Автор: Няма коментари Сподели:

Протестът на животновъдите пред Министерски съвет: „Оставка! Чумата е в МС, в министерството на земеделието, в парламента!“

Протестиращите изляха мляко и запалиха вълна: „Така умира България! Така гори България!“, викайки „Оставка!“

За 10 години са унищожени 800 000 животни, обяви Караниколов и заяви, че няма никаква държавна политика и българското село се убива умишлено.

Пред камерата на Сашо Диков хората разказваха как са избивани животните им – как са влизали в домовете ИМ БЕЗ ДОКУМЕНТ!!!

Жена от с. Шарково разказа как са избили животните и, и как не са я допуснали дори да влезе в стопанството си.

„Убиват ни! Ограбват ни! Това не е само наша битка, това е и вашата битка!“, извика пострадалата жена.

„Това не е само убийство на животни, това е убийство на съдби. И го правят, защото на тях така им удобно и тях не ги интересува. Така повече не може! Ако продължава така не баба Дора, а всички заминаваме по дяволите, заяви Караниколов.

                                                                               Afera.bg

Агроном по професия 

ОТЕЦ ЕВГЕНИЙ: В ШАРКОВО НЯМА ЧУМА. ИМА ОПИТ ДА СЕ ОБЕЗЛЮДИ РАЙОНА
Протосингелът на Сливенска митрополия отец Евгений е бил вчера в с. Шарково, заедно със своя брат – отец Силвестър, и група миряни от Сливен.

Селото, където бе обявена епидемия от чума по животните, попада в рамките на Сливенска епархия и духовниците са получили благословия от митрополит Иоаникий да отидат на място и да подкрепят хората в тежката ситуация.

Специално за „Сливен прес“ отец Евгений сподели своите впечатления от ставащото в Шарково: Държавата е на мнение, че там има чума.

Хората казват, че няма. Че това е измислено, с цел да се избият животните.

И фактите го показват. Никой не е видял болно животно, омърлушено, с температура. След съобщенията за чума, минава карантинният период и няма болни или умрели животни.

Дори действията на ветеринарите показват, че нямат големи притеснения и няма болни животни – на излизане от селото се пръска с един маркуч, от едната страна на колата, и това е цялата дезинфекция.

Другият парадокс е, че заповедта за убиването на животните е от 4 юни, а резултатите от изследванията излизат на 9 юни. Значи, тези животни са били предварително обречени.
Местна фермерка сподели, че няколко дни преди да се заговори за чума, с хеликоптери са били разпръсквани химически препарати, които да убиват лисиците. Тези отрови влизат в почвата, оттам във водата и тревата и е възможно животните да са погълнали част от химическите вещества и това да се е отразило на изследванията. Тези неща не се казват никъде. Казва се, че има епидемия и животните трябва да бъдат избити.
Какви са тия средновековни методи?! Дори и да има болно животно, защо всичко трябва поголовно да се избива?! Другите могат да се отделят, да се наблюдават и лекуват. А тук здрави животни се избиват. И аз се чудя къде са сега защитниците на животните, които скачат за една котка или едно куче, а сега, когато се изтребват поголовно хиляди – бременни животни, агънца и козленца на ден-два, къде са сега тези природозащитници, защо мълчат?

Абсурд е екологично чисти райони, като Странджа, като Сакар планина, да са развъдник на чума, при положение, че нито в Турция има такава, нито по-навътре в България. Всички там са на мнение, че идеята е да се унищожи поминъкът им и районът да се освободи от българи и да се заселят други хора.
Няма огнище на чума. И всички се питат дали това е измислено, защото от Европа дават по 700 евро на глава за евтаназия и трябва да се избият 30 000 животни и да се вземат едни 21 милиона евро или става въпрос за изселване на местното население, което е още по-страшно. Как тия хора не разбират, че ще отговарят пред Бога за убийството на толкова животинки?!

                                                                     http://afera.bg                                     

Предишна статия

С чумата по животните ще се справим, а с другата чума?

Следваща статия

Протестиращите животновъди щурмуваха министерски съвет, а полицаите пазят Боко като че пазят Сталинград

Други интересни