ЛЪЖАТ! EТО ГО ДОКЛАДА ИМА ЛИ ЧУМА! ВИЖТЕ ДОКЛАДА И ПИШЕ ЛИ ТАМ ДА СЕ ИЗБИВАТ МАСОВО ЖИВОТНИТЕ! НЕ!

Автор: Няма коментари Сподели:

Министърът на земеделието Румен Порожанов: „Притеснен съм. Идва африканска чума“.

Ето го обаче доклада за възникнали огнища на заболяването чума по дребните преживни животни“, от който става ясно, че чума НЯМА! И вижте сега какви препоръки и насоки са дадени и дали имат общо с това, което се върши в момента!

Ето го целия доклад!:

http://corhv.government.bg/files/Становища%20и%20оценка%20на%20риска/02_Здраве%20на%20животните%20и%20хуманно%20отношение%20към%20тях/2018_07_04_Становище_Чума_по_дребните_преживни_животни.pdf

                               Afera.bg                            http://afera.bg

Странджа. Унищожаване на поминъка. Прокуждане.
                                                                                                    Пламен Пасков

Това, което ще напиша, пак няма да се хареса на много хора. Но пробвайте да кажете и покажете – кое не е така, и как е, ако не е така.
Започвам:
1. Това избиване на дребните преживни (овце и кози) в Странджанско няма никакви ветеринарно-медицински основания. Като ветеринар го твърдя, и с този албум и с други подобни съм в състояние да го докажа във всеки съд.
2. Чумата по дребните преживни беше непозната, неизвестна, и несъществуваща в България от десетилетия. По-точно: минимум от средата на 50-те години на 20 век. Защото съществуващата ветеринарна служба и организация на ветеринарното дело профилактираха, изключваха, и не допускаха появата не само на тази тропическа болест, а и на 80% от това, което се учеше в курса по обща и частна епизоотология (заразни болести).
3. Чумата по дребните животни е ТРОПИЧЕСКА болест, най-разпространена в Западна (бивша френска) Африка.
4. При заразяване (а такова няма – има съмнения и подозрения от френска лаборатория) животните не се избиват. Серумират се с хипер-имунен серум (който си го произвеждахме в „страшния лош соц“) и си работи. Животните, които са в контакт, или са в региона, но нямат признаци на заразяване, се ваксинират. Поясът е от 60-100 км за България. И пак няма избиване. Защото избиването на животните при тази болест не решава нито един ветеринарен въпрос.
5. Следователно, избиването на животните в Странджа сега, преди, и избиването на кравите преди броени години с повода „нодуларен дерматит“ няма ветеринарно-медицински основания. Няма и хуманно-медицински основания. Няма и икономически основания, ако не броим унищожаването на поминъка и компенсацията на собствениците за икономика. Понеже това си е анти-икономика. Следователно, това не е здравен, не е хуманитарен въпрос, и не е икономическо решение. То е чисто политическо.
6. Кой има интерес?
Нямат интерес животните.
Нямат интерес стопаните.
Нямат интерес даже и ветеринарите, въпреки, че те са машата за това действие.
Няма интерес държавата (каквото и да е останало от нея). Нямат интерес дори и външно-управляваните „управляващи“. Те са наясно, че това са само главоболия и проблеми, при това – с достатъчно „видими резултати“ за населението и народа. И реакция (от народа) вече има.
Единственият, който има интерес, е този, който иска българската земя да се обезлюди, за да бъде „изкупена“ за безценица, или просто взета и заселена. Тоест, потенциален или вече действащ завоевател, колонизатор, и подобните на тях. Другите, които имат косвен интерес, са търговците на продукти от животински произход. Техният бизнес от това само ще се подобри. И те като правило са именно мултинационални и/или офшорно-регистрирани компании.
7. Виновни ли са Румен Порожанов, ГЕРБ, и Дамян Илиев като шеф на БАБХ? Да, безусловно. Това е вината на палача, изпълняващ заповедта на краля да отсече главата на брат, роднина, сънародник. Те го правят.
Дали получават някакво нездраво удоволствие при това, или страдат от угризения, е въпрос без значение, защото крайният резултат е чудовищен за хората там и в България.
8. Може ли тази беда да бъде решена и предотвратена в бъдеще? Може, но при условие достатъчното наличие на народ, който иска това да стане, наясно е с личния си и национален интерес, и е готов на действия за това. На организация.
Един Добрин Петков, фейсбук-активисти зад клавиатурата или на улицата не са достатъчни. Тук трябва народ.
Народ трябва, не население!
Иначе баба Дора ще плаче, такива като нея с изгорени души и изсъхнали от плач очи има десетки хиляди, а имаше стотици хиляди за тези 30 години. А ние си кютахме, и го допуснахме като мухльовци, глупаци, и наивници, които се полъгаха като туземци за мъниста на най-старата игра на англосаксонските колонизатори.
Може сега сърцето ви да се къса, но това ще продължава, ще се усилва, и ще става все по-зле, и по-страшно. Защото население като сегашното няма право да живее в рая на земята, извоюван от народа на предците му. Правото да живееш на родната земя е привилегия, чест, и титла, която се защитава, отвоюва, и брани от всяко едно поколение. Не само от завоевателите преди векове, или от последните защитници – нашите и вашите дядовци.
Разбрахте ли го?
Пак ви питам – разбрахте ли?
___
Положете усилия поне да помогнете за разпространението на видеото. Ако сметнете за необходимо, разбира се. Ако вашата баба Дора е все още жива, и козите и все още не са избити както избиха бизоните на индианците, за да ги наврат в резервати.
https://www.facebook.com/1856706967971446/videos/1875407816101361/

Доц. д-р Геновева Стайкова: Овцете в Странджа е можело да бъдат спасени
http://pogled.info/bulgarski/dots-d-r-genoveva-staikova-ovtsete-v-strandzha-e-mozhelo-da-badat-spaseni.96126

Поглед.инфо/ При убиването и загробването също не са установени характерните при чума изменения в илеоцекалната клапа и ивичести кръвоизливи в дебелите черва.

                                                                                                    http://afera.bg 

Предишна статия

Франция покори за втори път в своята история най-високия връх във футбола – Световното първенство

Следваща статия

Нямам думи! Надя Бочева

Други интересни