Хърватия елиминира Сборная след дузпи и е на полуфинал!

Автор: Няма коментари Сподели:

 Националният отбор на Хърватия стана последният полуфиналист в 21-то Световно първенство по футбол. Пред близо 44 000 зрители на стадион “Фищ” в Сочи бронзовите медалисти от Франция 98‘ се наложиха с 6:5 след изпълнения на дузпи над домакините от Русия в изключително интригуващ двубой. 

Редовното време завърши при резултат 1:1, а в продълженията двата тима си размениха по още един гол – 2:2. Интересното е, че и двата отбора достигнаха до тази фаза, след като на осминафиналите победиха съответно Дания и Испания именно след изпълнения от бялата точка. С днешния си успех за втори път в своята история хърватите достигнаха до топ 4 на световни финали, докато играчите на Сборная се простиха с мечтата да постигнат нещо голямо пред родна публика.

Image title

 Първото полувреме започна с активни действия и към двете врати. „Шахматистите“ контролираха притежанието на топката, но бяха затруднявани максимално от агресивната игра на руснаците. Завърналият се сред титулярите в днешния мач Денис Черишев даде преднина на домакините със страхотен гол в 31-ата минута. Юношата на Реал Мадрид изстреля истински снаряд от границата на наказателното поле, с който не остави никакви шансове на Субашич, реализирайки четвъртото си попадение на Мондиала.

 Само осем минути по-късно обаче хърватите успяха да изравнят след отлично проведена контраатака. Марио Манджукич напредна по десния фланг и центрира към партньора си в атака Андрей Крамарич, който с глава не сбърка за 1:1, превръщайки се в седмия играч на „шахматистите“, който се разписва на Световното в Русия. 

След почивката двата тима продължиха надлъгването помежду си, като по-добрите голови ситуации бяха пред вратата на Игор Акинфеев. Най-чистата от тях дойде в 60-ата минута, при която нападателят на италианския Интер Иван Перишич бе оставен напълно непокрит в наказателното поле на домакините, шутира към вратата, но за негово нещастие топката срещна десния страничен стълб на Акинфеев, разходи се по голлинията, но не пожела да влезе във вратата. 

Image title

В крайна сметка редовното време завърши наравно 1:1 и така сблъсъкът влезе в продължения. Решаващият момент в мача дойде в 101-ата минута, когато Модрич центрира от корнер в наказателното поле, където Домагой Вида засече с глава и топката влетя за втори път в мрежата на Русия. До края на мача играчите на Сборная се хвърлиха в атака в опит да стигнат поне до изравнителен гол и той падна в 115-ата минута. В герой за домакините от Русия се превърна десният бранител Марио Фернандес, който засече с глава центриране на Алан Дзагоев от фаул, разписвайки се за 2:2. 

Image title

При дузпите хърватите бяха по-прецизни и в крайна сметка стигнаха до успеха и така за втори път в своята история се класираха на полуфинал на Световно първенство. В опит да достигне до последния мач в турнира, селекцията на Златко Далич ще се изправи срещу състава на Англия, който по-рано днес победи Швеция с 2:0.

                                              Прочети още на:  http://www.bgnes.com/sport/futbol/4596470/

Предишна статия

Проф. Слатински: СДС отдавна изгоря, пепелта му разхвърли Пожарникаря!

Следваща статия

Четири примера, които казват много за България

Други интересни