ЧЕРВЕН ОГЪН СРЕЩУ ГАТЬО СУЛТАНОВ

Автор: Няма коментари Сподели:
  • Г-н Султанов, потърсихте ни във връзка с една публикация, в която се дава оценка за вашата работа. Можете да изразите вашата позиция. Отнася се до интервюто, дадено от председателката на Местната инициативна група – г-жа Мария Мустакова.

  • В изказването на Мария Мустакова няма никаква истина. Проблемите на Мария Мустакова са свързани по-скоро може би с нейната мудност и компетенция. За мен Местната инициативна група е  била с приоритет, защото дава възможност за нови инвестиции на териториятана Община Хисаря.

  • Вие бяхте председател на Общинския съвет. Не ви харесаха, смениха ви. Знаехте ли за подписания договор на г-жа Мустакова с Министерството на земеделието и за това, че той е за 7 милиона 621 хил. 201 лв?

  • Да! Знаех.

  • В „Тракийски свят” има публикувани десет статии, интервюта, информации за Местната инициативна група. Възможно ли е вие пък нищо да не сте прочели и да не се интерисувате за група, чиято дейност е свързана с толкова много пари?

  • Не само съм чел всичко, но съм знаел преди Мария Мустакова как се развиват събитията около МИГ. И винаги съм се страхувал МИГ да не обслужва нечий интереси, да не се поддаде на нечии влияния.

  • Г-жа Мустакова публично заявява, че вие като бяхте председател на Общинския съвет сте и пречили за доброто взаимодействие с общината. Вярно ли е това, или не?

  • Като председател съм имал допир с Местната инициативна група следу чредяването и само веднъж. Взето е само едно единствено решение, касаещо Местна инициативна група – Хисаря, и то е взето без никакво забавяне на  ИЗВЪНРЕДНА сесия, проведена на 3 август 2017 година,  седем  дни след входиране на докладната от вносителя, така, както повелява Правилника за работа на Общински съвет. Решението явно не е било спешно, защото чак на 25 август 2017 година ми се представи за подпис декларация от Мария Мустакова, която аз подписах веднага, след консултация с юриста на Общинския съвет.  От тогава до днешна дата са проведени над десет заседания на Общинския съвет. Защо до сега не беше повдигнат този въпрос?

  • Мария Мустакова смята, че работата  с г-жа Ива Вълчева ще е по – успешна.

  • Новият председател към днешна дата не е стъпил в длъжност, защото не е изтекъл седем дневния срок за контрол на законосъобразност на взетото решения от Областния управител, така че да се говори за някаква дейност от негова страна е несериозно и невярно. Това е типичниятстил на БСП – с компромати, интриги, неистини да се опитат да очернят дадена личност, като извлекат политически дивиденти. Два пъти на изборите  на мой гръб правиха кампания, трети път няма да има. Както виждате аз за пореден път говоря с факти.

  • С какво ги плашите толкова?

  • Знам, че това ще бъде системно от тяхна страна до изборите. Явно аз съм най-големият  кошмар на коалицията БСП-ГЕРБ-СДС. Удря се силния конкурент, а не слабия. Явно рейтингът ми ги плаши и ще направят всичко възможно да ме принизят на тяхното ниво. Няма да успеят да ми затворят устата. Интересното тепърва предстои. Сега само събирам документация и я придвижвам към съответните институции, които скоро ще започнат да се произнасят. Ще сложа край на безнаказаните клевети по мой адрес.

                                                                                         Тракийски Cвят

Предишна статия

Домакинът на Световното първенство Русия елиминира Испания

Следваща статия

„Пешеходецът не знаеше коя посока да поеме, така че минах през него.“

Други интересни