Проф. Слатински: Ще могат ли майките на децата с увреждания да събудят цял един народ с увреждания?

Автор: Няма коментари Сподели:

Много правилно отбелязва един ФБ приятел – промяната през 1989 г. започна със смелостта на майките в Русе, излезли на протест срещу системата, срещу социалистическата, чаушеску-живковската система, която с мръсния си въздух тровеше децата им.

Сега пак майки тръгват първи и единствени, защото проолигархичната и постпреходна система с безразличие и цинизъм убива децата им, а понякога с показна наглост се отнася и към самите тях.

 Но в същото време, понеже най-сетне чета “Левски” на Яна Язова, то там след избиването на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, монахинята сестра Евпраксия казва:

– Разум трябва да се влее вече в нашите глави, да разберем, че пет, двадесет, сто храбреци няма да съборят империята, ако целият народ наоколо дреме!

 Ето, това е истината. България може да се спаси от игото на посредствеността и корупцията, некомпетентността и безхаберието, корупцията и недемократичността, от самозабравянето на властниците и обръщането на страната ни в противоположното геополитическо направление, ако се опомни. Ако не пет, двадесет, сто човека пишем и се тревожим, говорим и ни боли, анализираме и искаме промяна, докато народът ни наоколо дреме… Необходимо е народът да бъде разбуден и разбунен, да осъзнае, че под привидността на сивото ежедневие и под покрова на имитационната стабилност, у нас се случва нещо опасно, обществото ни се обрича на безбъдеще.

 Само с луди глави не става. Днес, във времето на лъжливите новини и перфидния ПиаР не може да бъде забит словесен нож право в сърцето на режима. Днес няма кой да ни освободи от превзелия ни режим, дори Европа не би могла, ако народът ни не го пожелае.

 Както казва сестра Евпраксия – нищо не може да се промени, ако народът наоколо дреме.

А народът дреме… Все още дреме.
Само майките на децата с увреждания са будни.

Но дали ще могат майките на децата с увреждания да събудят цял един народ с увреждания?

                               Николай Слатински, Фейсбук                    

https://frognews.bg/novini/prof-slatinski-shte-mogat-maikite-detsata-uvrejdaniia-sabudiat-tsial-edin-narod-uvrejdaniia.html

Предишна статия

Как не ви е срам да се храните от нещастието на хората…

Следваща статия

…ДРУГИ НАРОДИ ЩЯХА ДА ГИ БЕСЯТ ПО ДЪРВЕТАТА ВИНОВНИЦИТЕ ЗА ТИЯ РАБОТИ

Други интересни