„ВРЕМЕННО-ПРЕМЕСТВАЕМА“ МОРСКА ГРАДИНА ВЪВ ВАРНА. КИЧ, ГРОЗОТИЯ И НАДУВАЕМИ „АТРАКЦИОНИ“…

Автор: Няма коментари Сподели:

Фирмата е „Галски“ ООД. Със собственици и управители Янко Янков и Галин Кирилов. Особено интересно е, че във фирмата „Галски“ ООД съдружник е и Павел Димитров – бивш шеф на ГЕРБ във Варна, понастоящем адвокат.

В протокол №18 от 5 май 2018 година на заседание на ЕСУТ, четем, че по точка 16 пише:

морска градина варнаНе приема представената схема  по чл.56 от ЗУТ за разполагане на преместваеми обекти  в ПИ 10135.536.463 по плана на Приморски парк,  местност “ Салтанат  81, тъй като  не са налице  условията  на чл.62, ал.9 от ЗУТ.

Тук са всички протоколи за интересуващите се: http://agup.varna.bg/index.php/esut-esii/protokoli-esut/655-protokoli-ot-zasedaniya-na-esut-2018-g

За несведущите ще уточним, че „Приморски парк“ всъщност значи Морската градина на Варна, местност „Салтанат“ е местността над ресторант Хоризонт в Морската градина – Варна, а описания имот като „ПИ 10135.536.463“ е имот в Морската градина, находящ се зад вила „Рома“ в Морската градина и над ресторант „Хоризонт“ в Морската градина.

Фирма „Галски“ ООД сключва договор за наем между собственика на терена в Морската градина за временно и възмездно ползване на 30% от имота, представляващ 2000 кв.м., за изграждане на временен обект – детски кът с атракции, търговски обекти, шатри и навеси. Договорът е със срок на действие от 5 години. Впрочем, договорът е сключен на 27.01.2007 година – така поне пише в решението на Варненския административен съд, за което ще стане дума малко по-долу. И според тази дата, като посочена, то договора, приложен в съда, би трябвало да е изтекъл. Ако пък е грешка, то и съдията, и Общината я проспиват. А Община- Варна ПРОСПИВА УМИШЛЕНО ДОРИ И ДА ОБЖАЛВА, но за това четете по-надолу.

морска градина варна„Галски“ има схема и за поставяне на 15 временно преместваеми обекти върху терена, който си е една голяма зелена поляна в Морската градина. Фирмата иска одобряване на схемата за временно-преместваемите обекти на 4 април 2017 и получава отказ.

След като „Галски“ ООД не получава разрешение за схемата си с временно преместваеми обекти, от Община – Варна е издадено е писмо рег. № АУ080801ВН_001ВН/21.09.2017 г. от директор на ДУСКОР, в което е посочено, че административна услуга „Издаване на разрешение за поставяне на преместваем обект за търговия” не може да бъде извършена“.

„Галски“ ООД обжалва действията на Община – Варна за неразрешаване за поставяне на временно преместваеми обекти, пред Варненския администратитев съд.

Варненския административен съд, в лицето на съдия Кремена Данаилова, решава, че въпросня имот, където се е разположила фирма „Галски“ ООД: „не попада в границите на Недвижима културна ценност „Историческо ядро на Морската градина в гр. Варна” и в охранителната й зона, не попада в курортни комплекси, зона „А” и „Б” по смисъла на чл.10 и ч.11 от ЗУЧК и не е недвижимо културно наследство“ и обявява, че отказът на Община – Варна за поставяне на преместваеми обекти от фирма „Галски“ ООД за нищожен.

морска градина варнаРешението на Варненски административен съд е от 2 март 2018 година:

http://www.admcourt-varna.com/site/files/Postanoveni-zakonni-aktove/2018/03-2018/0261d817/86621318.htm

На 4 април 2018 година фирма „Галски“ ООД отново подава заявление в Община – Варна с искане да им се одобри схемата за поставяне на 15-те временно-преместваеми обекти в Морската градина.

Община – Варна отново отказва.

Въпреки това временно-преместваеми обекти са факт и са поставени. Въпреки че на два пъти е отказава схемата на „Галски“ ООД от Общината.

И сега – особено важно! – забележете!: решението на Варненски административен съд, спечелено от фирма „Галски“ ООД, може да бъде обжалвано в 14-дневен срок от страна на Община – Варна пред Върховния административен съд.

И какво си мислите, че прави юристконсултката на Община – Варна, отговаряща за делото? ПРОПУСКА СРОКА ЗА ОБЖАЛВАНЕ! Нали се сещате как така, защо и срещу какво УЖ „случайно“ пропуска срока да обжалва решението?!

Снимките, които виждате са от днес, а гумените огромни „атракциони“  не са надути, иначе са нацвъкани върху зелената поляна, заедно с останалите „обекти“, кичозно и хаотично, представляващи „детски кът с атракции“.

морска градина варнаТака на практика, според варненския съдия всеки може да си тупне нещо върху зелените поляни на Морската градина, щото според нея не е баш в „историческото ядро на Морската градина“. Да не говорим, че дори и в частен имот, би трябвало да има разрешение от съответните органи за поставяне на подобни атракционни гигантски съоръжения.

Впрочем, по „логиката“ на протичащите събития, фирма „Галски“ може да си построи и „временно преместваемо“ хотелче върху поляната, щото к’во им пука – нали не са в „историческото ядро“ на Морската градина?!

Иначе, само метри по-надолу – точно срещу входа на Зоологическата градина – пак в Морската градина – друга прекрасна иначе НЯКОГА зелена поляна прилича на ХАВРА – със стрелбища и всякакви грозни „атракциони“, турнати върху тревата.

Вижте и тези две снимки от поляната срещу Зоологическата градина:

морска градина варна

морска градина варнаГрозотия до шия. За сладоледите пък даже не ни се говори – те са запазена марка на ГЕРБ властта във Варна – и тях ги „движат“ точно тия, дето нагазиха Морската градина с „временно преместваемите“ си обекти и я превърнаха в кичозна кочина.

                                      Afera.bg                          http://afera.bg

Предишна статия

ПОТЪВАЩАТО ЕВРОПРЕЦЕДАТЕЛСТВО. КАКЪВТО МУ АСФАЛТА, ТАКОВА МУ Е МЕТРОТО, САМО КОРУПЦИЯТА МУ Е ИСТИНСКА…

Следваща статия

Напоследък много прегрешения ни се събраха…

Други интересни