…Гербаджийски съветник застроява залива „Болата” до нос Калиакра!

Автор: Няма коментари Сподели:

Плажът ”Болата”

Гербаджийски съветник застроява залива „Болата” до нос Калиакра. Става дума за Валентин Николов-Цуци, твърдят пред Фрог бизнесмени. Същият Цуци никак не е случаен, бил е съветник на небезизвестният добрички депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, който се прочу с аферата „Суджукгейт”.

От няколко седмици в социалните мрежи върви остра кампания срещу застрояването на плажа, който се счита за един от най-красивите на нашето Черноморие. Наскоро се разбра, че “Болата” официално е  изаведен от границите на резервата “Калиакра” и включен в рамките на защитена местност “Степите”. Реално става дума за 20 декара. Еколози още тогава предупледиха, че по този начин застрояването става много по-лесно.

 Всички се питат как държавните институции допускат това, както и откъде Валентин Николов има средства и какъв е произхода за градежи. Призовават антикорупционният орган да провери доколко парите, с които се издигат обекти на „Болата” са законни. 

Цуци, както го знаят Валентин в региона, има прелюбопитна лична и професионална история. По оперативни данни, през 2001 година отива в Испания и започва да работи за лице, известно като „Димо от Карапелит“. Твърди се, че това е човекът, който е държал канала за трафик на кокаин от Испания към Италия. Любопитен е въпросът дали някаква роля и каква  е била отредена на Цуци? 

През 2005 година Димо от Карапелит е убит в центъра на Мадрид. Упорито се говори, че 2 милиона евро негови пари са били отклонени от най-верните му хора. Възниква въпрос,  дали сред тях е бил и Валентин Николов?

Малко след това „строителят на Болата”, както вече наричат Николов, започва да работи за  т. нар. „Радето“, който пък става свидетел срещу известен наркобос. Хора в региона си спомнят, че през 2016 година автомобили на Цуци са били подпалени. Загадка остава причината за огнената атака.

Твърди се, че в ролята на съветник в ГЕРБ, Валентин Николов често демонстрирал близост с Цветан Цветанов. Местните казват, че скандалът „Суджукгейт” ни най-малко се е отразил на съветника на ексдепутата Живко Мартинов. Даже напротив-станал още по-нахъсан и пробивен в бизнеса.

https://frognews.bg/obshtestvo/underground/skandal-gerbadjiiski-savetnik-zastroiava-zaliva-bolata-nos-kaliakra.html

Предишна статия

Проф. Минеков: Българският премиер е напълно неспособен за своя пост…

Следваща статия

… КАКВО НЕ КАЗА ПРОФ. КАЛОЯНОВ НА АБОНАТИТЕ НА „ТОПЛОФИКАЦИЯ“!

Други интересни