…полицията е трябвало да изпрати пет камиона, за да изнесе иззетите луксозни вещи!

Автор: Няма коментари Сподели:

Иззеха 280 кутии с ценности от жилището на бившия премиер на Малайзия 

Полицията на Малайзия е иззела от жилището на бившия премиер на страната Наджиб Разак повече от 280 кутии със скъпи часовници, бижута и колекция от няколко десетки луксозни чанти „Ермес“, съобщи в петък вестник „Стрейтс таймс“. 

Според изданието всичко това е било открито в три луксозни апартамента, в един от елитните жилищни комплекси в Куала Лумпур. 

С поред началника на управлението за разследване на икономически престъпления Амар Сингх, полицията е трябвало да изпрати пет камиона, за да изнесе иззетите луксозни вещи. 

„В този момент не можем да определим точната сума, на която възлиза иззетото, той като изчисляването продължава. Журналисти постоянно отбелязвали, че съпругата на бившия премиер често се появява публично с различни чанти „Ермес“, чиято стойност възлиза между 12 000 и 300 000 долара. 

Освен това по-рано представители на министерството на правосъдието на САЩ заявиха, че съпругата на бившия премиер е купила на територията на САЩ уникален розов диамант, струващ 23 млн. долара. 

Новият п ремиер на страната Махатхир Мохамед, който удържа победа в наскоро проведените избори, обеща да разследва кражбите в държавния инвестиционен фонд 1MDB, който бе създаден от Наджиб през 2009 г. 

Първите информации за нецелево използване на 4.5 млрд. долара се появиха през 2015 г.

Тогава в сметките на бившия премиер се появиха 700 млн. долара, идващи от сметките на фонда.                                                                                 ТАСС

                                                  Прочети още на:http://www.bgnes.com/laifstail/luks/4586380/

Предишна статия

ПОКАНА – “ЗАБРАВЕНИЯТ ГЕНЕРАЛ”

Следваща статия

Михаела Хаджиева е новата царица на розите

Други интересни