Долу ”Репортери без граници”, Тонга и нашето 111-то място! Долу Евростат!

Автор: Няма коментари Сподели:

Триглавата власт е в добро настроение…

В България е така: ако възхваляваш успехите и завоеванията на властта – живееш добре. Всеки с различно мнение е враг, конспиратор, черногледец и завистник. Затова и оценката 3.71, съобщена от социологическа агенция за първата година от управлението на „Борисов 3“, бе възпята от някои като отлична.

На 7 май сутринта по Нова тв виден социолог и математик ни засипаха с аргументи точно в тази посока. Помагаше им професорка. За цвят ли, за баланс ли – но бе там?

Баланс написах, но в съзнанието ми напира друга дума – баластра. В нея има нещо работническо, трудово и прогресивно. Да, много баластра ще трябва, за да бъде бетонирана разклатената крепост „Борисов 3“. „Строители на нова България“ карат колички с баластра в сутрешните блокове – кърпят крепостта. Крепостта на статуквото. 

Уж зрели хора, четящи, а вече в моргата…  

 България е свободна страна. В нея всеки има право на избор. Ето на, телевизиите, например, са избрали да излъчват само правилните хора. Дето спазват правата линия. Властта е щедра, когато е доволна.

 На 7 май Андрей Райчев благодарничи по Нова тв: „Сега му се падна златната вода (на Борисов). България върви нагоре. Вятърът духа в платната на правителството“. След което инжектира доза драматизъм: „Ще ме извините, но лекарите влачат… отвлачват – не всички… Но тези лекари, които влачат, отвлачват или крадат повече от циганите в тая държава! Не се шегувам. Ако сметнете в пари, ще видите“. Сега вече стана ясно, защо циганите често бият медици…

 Преди месец Райчев ползваше друга субстанция на пропагандния „Новичок“: „Като политически феномен Бойко Борисов е 1,2 млн. гласа. Срещу него е 1/4 от гласоподавателите, но те не са на едно място. Той ще бъде свален не от хората срещу него, а от тези, които го подкрепят. Когато започне да се топят, ще подаде оставка. Не остана един министър, който да е останал неопетнен“.

 Иво Сиромахов разполага с толкова сюжети на своя „герой“, колкото „Шоуто на Слави“ може да усвои… Един от тях Райчев е кръстил: „Западът е много по-корумпиран от България“. Да те видим, Сиромахов.

 Проф. Михаил Константинов пък, който е на път да бие самият Цв.Цв. по телевизионни изяви, е избрал друг път към сърцето на Великия кормчия. Атакува безпощадно източниците на неблагоприятни за властта информации. В момента ръководи операция по разпертушинване на „Репортери без граници“. Видите ли, НПО-то класирало България на 111-то място по свобода не словото и медиите. Пълн фарс, – сипе напалм математикът-коментатор по каквото искате. И размахва аргумент-бомба: как европейска държава като нашата е на 111-то място, а държавата Тонга – на 51-во?!

 Та Тонга били „някакви острови“ на майната си, където „беряли банани и кокосови орехи“ и нямали хал хабер от медии и либерта. Е да, но има Гугъл и Уикипедия, където пише, че брутният вътрешен продукт (БВП) на глава от населението в Тонга е 7984 щатски долара, а в България – 7350! Делят ни цели 634 долара. Излиза, че освен по свобода на словото „бананите“ ни бият и по доходи. Иначе професорът е прав – не е реално да сме на 111-то място – 180-то, например, е по-реално. Заради средата, създадена от сегашното управление, което той възхвалява неуморно. Заради медиите, които обслужват тази среда, както ибрикчия задника на султана. Същите медии, с някои от които проф. Константинов е в топла връзка. Дали професорът в някоя от следващите си изяви – редовни и чести като рекламите на лотариите – би посочил поне една публикация в тези издания, в която има поне една критична дума срещу Борисов, Доган, Пеевски, ГЕРБ, министрите, Цацаров, Цветанов и останалите от кохортата на властта. Едничка само. Благодарим предварително…

 И още нещо: защо само „Репортери без граници“? Трябва да се удари мощно по Евростат. Тези „евробанани“ всеки ден публикуват статистики, в които посочват „плодовете“ от управлението. Последни по заплати и пенсии, по здравопазване, грамотност, върховенство на закона, производителност на труда, условия за труд, условия за бизнес, инвестиции, дълголетие и пр. Първи по корупция, смъртност, болести, дрога, алкохол, насилие в семейството и училище, спънки на бизнеса, администрация…  Не е справедливо. Може би трябва да се облечем всички в потури, пищимали и да размахаме пищови и саби срещу поробители като „Репортери без граници“ и Евростат. „Прозрачност без граници“ също. Те ни пращат при Вануату и Буркина Фасо по корупция. Гадняри!

 Възхвалите към властта ще продължат. Днешното 3.71 ще върви към отличен 6+ успоредно с размера на хонорарите за активните борци против истинските новини.

Освен това България не е Армения. България не е и Русия, където хиляди заявиха „Той не ни е цар“ – би ги милиция, много бяха арестувани. България не е и Никарагуа, където свещениците поведоха народа срещу властта и корупцията. Бият се с гражданите по улиците. Тук мотото е: „Аз съм ви цар“. Под него се влачи животът ни, съпровождан от страх, умора и примирение. Триглавата ламя вилнее из земите ни, а Св. Георги не се вясва никъде, освен по икони на паради и софри.

 Някога, преди много години, мъдрец седял на брега на едно езеро и съзерцавал водата. По едно време откъм близкия царски дворец се чули глъчка и смях.

 Владетелят празнувал, а край него подскачали, пеели и се забавлявали хората от свитата му. Като стигнали до брега, тиранинът извадил тежка кесия и започнал да хвърля златни монети във водата. Придворните се разпищели и наскачали в езерото да ги вадят. Тогава владетелят забелязал приседналия на камък мъдрец и го попитал:

– Учителю, защо не извадиш и ти няколко жълтици, семейството ти със сигурност се нуждае от тях?

– Господарю, вчера видях да пускате в езерото огромен крокодил, та се чудех, дали си е тръгнал или е още тук… – отвърнал старецът.

                                                                                        Борис Петков

https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/zabrana-reporteri-bez-granitsi-zaradi-tonga-nasheto-111-miasto-sledva-evrostat.html

Предишна статия

Иван Сотиров: Путин връща Русия в Средновековието

Следваща статия

КАК ИЗТРЪПНАХМЕ ТОЛКОВА? МАЙ ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗНЕМ, ЩОТО СМЕ НЕЧОВЕЦИ

Други интересни