ПО –ЛЕСНО Е ДА НАПРАВИШ РЕВОЛЮЦИЯ, ОТКОЛКОТО ПАРАД С ЕНТУСИАЗЪМ

Автор: Няма коментари Сподели:

„По-лесно е да направиш революция, отколкото парад с ентусиазъм“

Думите са на Маяковски.

И няма как да не се сети човек за тези думи, ако има телевизор. Щото всички умни колежки задават само един въпрос – „Вълнувате ли се?“ Ееее, разбира се, че се вълнувам бе, мила, не виждаш ли, че има вълнение и вятър?

Казвам това, защото дори и в глупостта има мярка – да спреш навреме за да не оставяш трайно впечатление.

Иначе, да, вълнувам се. Вълнувам се преди всичко от въпроса, кога все пак Свети Георги ще убие змея? Щото много се проточи това убийство….

Иначе парада не е лош. Не ми вдъхва самочувствие по една проста причина – провинциален и неуместен е. Най-малкото, защото всички знаем истината, нима себе си лъжем с тези акробатики?

Защото, уважаеми, аз също искам силна и достойна българска армия, но се сещам за поне 10 родни мутри, които имат повече джипове и по-мощни картечници от настоящата българска армия.

И още 10, които имат повече акъл от Хекимян.

А това, че на Иво Никодимов са му извадили двата предни долни зъба, е направо TOP! И логично го държат в близък план. Щото е дребен. Ако го снимат отдалеч, нищо няма да се вижда.

Абе искам да кажа, че всичко бе жестоко. Безскрупулно жестоко, спрямо нашето самочувствие. Седиш и се питаш, ами ако военните бяха зъболекари?!

Но все едно, все пак друго е важно. Днес само Георги е важен. И змея, който отмаря в Атон.

Затова, честит празник, българи. Без патос и без парад. И знайте, че няма смисъл да се правим на голяма военна мощ. Има смисъл само от Жени Марчева. Имаш ли нея, не ти трябва армия.

                                                       Васил Петев                  http://afera.bg

Предишна статия

СВЕТИ ГЕОРГИ ИСКА ВОИНИ НА СВЕТЛИНАТА, А НЕ ЧЕВЕРМЕТА И ПАРАДИ!

Следваща статия

Хубав ден Великден, още по-хубав – Гергьовден…

Други интересни