Не било робство, а свинско присъствие…

Автор: Няма коментари Сподели:

„Нашият издател“ дал интервю в „нашия вестник“. „Нашият вестник“ е „Телеграф“. Че кой друг. Ако имаше световна награда за наглост – Пеевски щеше да я грабне за особени заслуги. Комплексен шампион. За групово изпълнение с приза щяха да се окичат „Три танкиста, три веселых друга“… Единият сухопътен офицер – да се отбележи в протокола.

Ако смятате, че това е някакъв кошмар, ощипете се и чуйте отново: Пеевски дал интервю за „Телеграф“, в което се самоописал като жертва на зъл заговор. Интервюто излязло на 3 май – Световният ден на световната преса. Е няма по-подходяща дата да си покажеш свинщините, нали?! Може да го наричате всякак, но не можете да отречете пламенното нахалство на интервюирания субект.

Въпросът е дали българсикте медии и журналисти имат основание да честват този ден.

 Да видим.

 1.    Пеевски управлява държавата с Бойко Борисов и Сотир Цацаров. Всички твърдения на тримата, че няма нищо общо помежду им утвърждава общественото убеждение. Стив Джобс бе казал, че: „Един слух става истина в момента, в който бъде опроверган официално“. Джобс е прав, но ние знаем това отдавна. Няма кой да го проумее.

 2.    Формално Пеевски притежава 10-12 издания, но реално под негов контрол и влияние са около 80 на сто от медиите в България. По финансови причини, монопола в разпространението и пр. Има обаче видни издатели, които обожават свинщините. Живеят и богатеят от тях. Кочината им е любимата среда, особено ако е в Драгалевци и Бояна.

 3.    Чрез Пеевски Борисов е проникнал в няколко медии. Притежава и акции чрез подставени лица и фирми. Той отрича. Вие как мислите?  

 4.    Над 70 на сто от медиите в България венцехвалят управлението. Дали са принудени? Не, но знаят, че без панагирици няма хляб. Първо им спират рекламите – след това е лесно и смъртоносно.  

 5.    Който критикува властта, модела Кой, свинщините на държавните институции и персонално Борисов, Цацаров и Пеевски – както и техни подопечни – бива отстрелван на мига. Чрез прокуратурата, следствието, МВР, тайните служби, данъчните, финансовите органи и др. инструменти на държавната инквизиция, наречена „демокрация“. Демократите Борисов, Пеевски и Цацаров нямат нищо общо с това, естествено.  

 6.    Голям рев за разграбването на активите на КТБ. Пеевски и Данчо Ментата пишат закон. ГЕРБ го прегръща любовно, както Борисов Пеевски, но зад пердето от тюл… Образно казано. За да е свинщината пълна, съответните медии не отронват и дума, че активите се източват, но от тези, които фалираха банката. Същите херои пишат и закон за собствеността на медиите. Макс Аман и Лаврентий Павлович са същински цаци в сравнение с нашите титани…

 7.    Стане ли напечено покрай някои протести или гафове на управлението, медиите на властта, сиреч на Пеевски, пускат отклоняващи вниманието „новини“. Такива са за шоколадите с няколко лешника по-малко, сухото мляко, палмовото масло и гранде успехите с магистралите, санирането и пр. Или пък бива нападнат президента Радев, който нали…

 Това са само част от аргументите и фактите, които разкриват,, че изживяването на Пеевски като жертва е перверзия. Какво му е правено като малък в къщи или училище – не знаем, но много му личи… Учени твърдят, че лицемерието има граници, защото всеки човек притежава вътрешен глас и парченца съвест. Тези учени да си хвърлят дипломите…

 Пеевски се изяви в Световния ден на свободата на словото. В това има знак и послание. Според мен то е: Не съм ви поробил, а само присъствам в живота ви. Като онова 500-годишното присъствие от новите учебници, нали се сещате. И е прав. Не ни е вързал като роби с три синджира, нито реже ръце и глави за Яна, дето да приеме турска вяра… Човекът просто е попаднал на добри приятели, а ние ги избираме и приемаме с мълчание произхождащите от това свинщини.

Честито свободно слово и медии по време  на триглавия режим!

                                                                                                    Огнян Стефанов

https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/bilo-robstvo-svinsko-prisastvie.html

Предишна статия

България е представена като колония в новите учебници по литература

Следваща статия

Предаването на Сашо Диков започва в 20 часа по Евроком, петък, 4 май

Други интересни