Виктория Тинтерова – да си дойдем на думата…

Автор: Няма коментари Сподели:

Наблюдавам телевизорите, естествено. Пия кафе и се готвя да готвя и да чистя. Палачинки, пълнени чушки, със сос по сливенски*, прахосмукачка, простиране и бира в 12. Щото, нали, трябва да има ред в кочината. Но най-напред е Информацията**.

Първо се информирах от едно Особа колко пари да давам на сина ми и как да го науча на разни възпитани неща, по отношение на парите. Ходела таз особа по училищата и обяснявала на децата за парите. Например, виждала била 15 годишни да се хранят в гурме ресторанти с разни неща за 100 лв. Знам ги аз тия тинейджъри, много прекаляват с трюфелите и черния хайвер…. А кви младежи имаше навремето – осморка, боза и готово. Особата със сигурност усвоява некви пари от еврофондове, с подкрепата на СГО, естествено, благодарим ти, Партийо любима, за топлата и светла зима!

После се информирах от една австралийска докторка, че ако бебиту, като такова, не се движи от самото начало, после няма да иска да решава задачи, а като порасте, ще прави такива пътища като оня във Варна, дето минава през стадиона и като плочките пред НДК, дето ено цяло европрецедателство не издържаха. Затва бебитата в Австралия ги масажират, галят и ги пускат да лазят през едни тунелчета, показаха ни как, опичайте си акъла, масажирайте се бебитата! Анадъмо!?

Ся слушам ученическият преразказ за приключенията на Мария Цънцарова, репортерка в Бтв, в Шри Ланка. Бе, хора от телевизорите, напоследък ефирът се напълни с документални телевизори, английски, американски, всякакви….. туй съчинение на петокласник – „Как прекарах ваканцията си“ е крайно непрофесионално, да не кажа много, ама много тъпо. Бих го сравнила с горния варненски стадион и плочките, но да не се повтарям…

Налага се изводът, че ако австралийците са прави, то Цънцарова и редакторите много са мързелували като бебита…Че и екипът на кметицата. За самата кметица да не говорим – тя направо до седмата си година е лежала някъде неподвижно. А и не е като да е нямало Идакиев….Не откривайте топлата вода, не е зората на телевизията. Ленин още ви е казал – Количествените натрупвания водят до качествени изменения, не в некачествени, в качествени!

Внезапно се появи на екрана един Нойзи. Уникално интелигентно, да ви кажа. Толкова готино, толкова изискано и мозъчно, че отивам да почна палачинките, щото рязко се потиснах и зех да изглеждам още по руса. Понеже съм добра, много ми дожаля, че дели една територия с нас горкия. Май не ни обича много, и някак очевидно смята, че сме по-глупавички…. ама то кой ли ни обича… Някои даже откровено ни мразят.

За вас, от пролетна София

Мерлин Монро

––-

*сос по сливенски – взимате 1 кофичка кисело мляко. Запържвате в едно тиганче масълце със сол и червен пипер, слагате по 1-2 лъжици кисело мляко върху чушките и заливате със запърженото масло. Много се внимава да не се запържи прекалено червения пипер, щото почва да горчи.

**информацияТа – напоследък, за да съм информирана, гледам разни чужбински телевизори и понеже за английски ми трябват помощни средства, като приятел, когато съм сама наблюдавам руска телевизия. Не се заблуждавайте, не е толкова манипулирана или пък тъпа, колкото наща. 

Да не говорим за журналистите, документалните филми и министрите им. Последните имат вид на истински, не като наще бутафорни, корпулентни, ох за една бройка да кажа – чучела… Върнаха ме в младостта ми с Огоньоците… И не, не съм смахнат русофил, нормална блондинка съм.

                                 Виктория Тинтерова                      http://afera.bg

Предишна статия

НА ТАКЪВ НАРОД, ТАКЪВ ПРЕМИЕР!!!

Следваща статия

Легендарният АНУБАНИНИ – ВОЖД НА ПЪРВОТО В СВЕТА АНТИРОБСКО ВЪСТАНИЕ

Други интересни