Дарина Такова: Борисов прояви екстремно невежество за музикантите от БН

Автор: Няма коментари Сподели:

Това заяви оперната прима, покорила световните сцени, Дарина Такова пред ”Преди обед” по повод протестите на музикантите от БНР срещу правителството и премиера Бойко Борисов:

Протестът на големите музикални състави от БНР изглежда, че ще прерастне в нещо голямо. Социалните мрежи гърмят с изявлението на премиера Бойко Борисов, който вчера с две фрази генерално неглижира и омаловажи това, което се случва. Премиерът абсолютно пак неподготвен е казал, че “каква е тая работа БНР да има 4 оркестъра”.

Това означава, че той не прави разлика между това, че там става въпрос за оркестър, за хор, за народен ход и бигбенда. Но за него това с 4 оркестъра, които са му в повече и са много и са голямо перо за бюджета. Затова той е препоръчал тези хора да намират начин да се оправят – да продават концерти, билети и др., за да могат да се нанижат на великия делегиран бюджет. 

Тази незаинтересованост, която граничи с екстремно невежество, е поредният шамар, ритник и гавра с културата и хората на изкуството.

Аз не разбирам от водна топка и астронавтика, но е редно, ако съм министър-председател да имам екип, който да ме съветва. За жалост и зла врага Борисов има за съветник Вежди Рашидов, който периодично създава вербални и други гафове. Той обикновено се изразява така: “Някакви музиканти нещо пискат, искат или ги хрантутим”. 

Всичко това е крайно обидно и има голямо брожение. Смятам, че този протест ще прерастне в друго. България е конвертирума зад граница със своите певци и музиканти. Била съм години наред културен посланик на България по света. 

Ние доказваме всеки ден, че държавата ни може да не бъде известна навън само с крадците,  мошениците и престъпниците.

https://frognews.bg/obshtestvo/naroden-glas/darina-takova-borisov-proiavi-ekstremno-nevejestvo-muzikantite-bnr.html

Предишна статия

Родители обявяват код „черно“ и война на държавата, искат намеса на президента

Следваща статия

НА ТАКЪВ НАРОД, ТАКЪВ ПРЕМИЕР!!!

Други интересни