Радев безцеремонен: Борисов да променя Конституцията, след като не може да контролира министрите

Автор: Няма коментари Сподели:

                          Румен Радев                    Източник: БГНЕС

”Щом премиерът счита, че някой друг трябва да контролира министрите му – той трябва да инициира съответните промени в Конституцията.” Това заяви пред журналисти държавният глава Румен Радев на въпрос, свързан с решението на премиера Борисов да изпрати част от министрите си при президента, за да осветлят обществените поръчки.

Президентът коментира и думите на Цветан Цветанов по повод скандала между президента и зам.-председателя на ГЕРБ, а именно, че ГЕРБ не са влезли в политиката, за да водят “махленски дебати”.

“За мен това съвсем не е махленски дебат. Това е режисирана кампания и това не е първата. Има политици, които водят война с българската държавност. Вие виждате какви лъжи се тиражират в медиите. В стремежа си да дискредитират президентската институция тези хора залагат на карта европейската принадлежност на България и то в разгара на европейското председателство. Опитват се да приватизират европейската идея за лични политически цели. Колко струват техните евроатлантически клетви, след като деградират армията и заблуждават съюзниците и какви европейци са тези политици, след като допуснаха корупцията, бедността, несправедливостта да се превърнат във визитка на страната ни, а България да бъде изхвърлена от европейската карта що се касае до свободата на медиите. Виждате, че нашата корупция вече се вижда и отвъд океана”, заяви държавният глава, визирайки Доклада на Държавния департамент на САЩ.

“Как очаквате да бъдем приети в Шенген и в еврозоната, когато властта насажда убеждението, че тук няма консенсус относно нашата европейска принадлежност”, отсече президентът.

“Колкото повече се кълнат в евроатлантизма, толкова повече ни отдалечават от Европа”, допълни категорично Румен Радев.

https://frognews.bg/novini/radev-beztseremonen-borisov-promenia-konstitutsiiata-sled-kato-moje-kontrolira-ministrite.html

Предишна статия

Вечната бг обреченост – тарикатлък!

Следваща статия

ЗАБЕЛЯЗАНО ВЪВ ВАРНА. ОТ СВЕЩИТЕ ЗА ВЕЛИКДЕН!

Други интересни