Оказва се, че в България да имаш собствено мнение и да критикуваш властимащите е тежко престъпление

Автор: Няма коментари Сподели:

.

Те командват

Днес, 20 април, 2018 г. бях замерян с яйца. Бяха замеряни също адвокатът ми, синът ми и още неколцина граждани, които по случайност се оказаха до нас. Това стана пред малко кафене на ул. „Позитано“ в столицата. Досами централата на БСП.

Току що бяхме излязли от съдебно заседание, на което съдът прекрати поредно дело, водено от прокуратурата срещу мен, Огнян Стефанов, журналист и създател на сайта Фрог нюз. На съдията му трябваше малко повече от час, за да изброи слабостите на обвинителния акт. Актът бе представен и защитаван от двама прокурори, един от които заместник-началник на Специализираната прокуратура.

Няма да влизам в подробности, те не са толкова важни. Няма да давам квалификации и на обвинителите, може и да са достойни мъже. Може, но се съмнявам. Ако бяха, едва ли щяха да се подпишат под такова обвинениe. Тяхна работа. Един ден сигурно… Всъщност не е много сигурно…    

За мутрите с маски, които ни замеряха с яйцата ми е думата. И те, като прокурорите, изпълняват нечие разпореждане. Не звучи добре това сравнение, но не е моя заслугата. Замерят с яйца периодично всеки, който критикува властта, прокуратурата и конкретно Борисов, Цацаров и Пеевски. Една от тези недодялани муцуни бе се вмъкнала в Съдебната палата и гордо ни заяви преди започване на заседанието, че е от медия на Пеевски и по-точно „отговарям за съдебните работи, така да се каже“. С него имаше младо момче, фотограф, което се опитваше да си свърши работата, оправдавайки, че така са му заповядали. Млад е, има шанс за него.

 

 

Миналата година същите кретени или техни колеги разнасяха отрязани агнешки главички пред ВСС, за да се изгаврят с председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Пак те обстрелваха с яйца майката на убитата „барета“ Шарков. Яйца хвърчаха и пред сградата на БТА, когато там даваха пресконференция от гражданското сдружение БОЕЦ и огласиха, че са откраднати 16 млрд лева от ДДС. 

Цялатa власт е в ръцете им, цялата държава е в краката им и те пак са безсилни – опряха до младежи, готови за двайсетачка да замерят някого с яйца. 

Не отидох в полицейското управление да пусна жалба срещу хората с маски, защото: 

–         В нито един от предишните случаи, въпреки наличието на камери, присъствали полицаи и охранители, както и свидетели, не бяха открити извършителите.

–         Нямам доверие в правоохранителните органи. Още по-малко в прокуратурата, която се „радва“ на 6% обществено доверие. Но не в статистиката е проблема. Тези институции отдавна служат на партийни интереси и интереси на кръгове, чисто мафиотски. 

–         Всеки, който не е в реанимация, ще ви каже, че мутрите с маските, яйцата и агнешките главички, са хора от кочината, известна като модел и структури на един депутат милиардер, който превърна държавата в кочина. 

Казвал съм и пак ще повторя съвсем отговорно: Да, преследван съм от властта и прокуратурата. Техните действия минават всички граници на закона дори при най-свободното му четене и интерпретиране. Това е позорно. Подлаган съм на унижения, предупреждения, заплахи и съвети да не критикувам триадата Борисов, Цацаров и Пеевски. Прибавете и Цветанов. И спецпрокурора Гешев. Представете си само каква власт е в ръцете на тези хора и някакъв журналист с неговите писания ги изнервя толкова, че хвърлят срещу него целия ресурс на институциите. 

Оказва се, че в България да имаш собствено мнение и да критикуваш властимащите е тежко престъпление. За съжаление от натиска страдат също семейството ми, близки, колеги и дори адвокатите, които ме защитават.   

Знам Кой праща младежите с яйцата. И вие знаете. Най-добре обаче знаят властниците и от прокуратурта. Затова и няма да се открие никога извършител, а още по-малко поръчител. В държавата на мутрите е така. Днес ни замерят с яйца, утре ще извадят нещо по-ефективно. 

Огнян Стефанов

https://frognews.bg/novini/balgariia-nai-mutrenskata-darjava.html

Предишна статия

КАТАСТРОФА ЗА ПРОКУРАТУРАТА И АНТИКОРУПЦИОННИЯ ОРГАН!!!

Следваща статия

На война като на война: следва импийнчмънт за президента Радев

Други интересни