…Едно голямо „НИЩО“?

Автор: Няма коментари Сподели:

СКАНДАЛ! МВР, ДАНС И ПРОКУРАТУРА ПОКРИВАТ КОРУПЦИЯ ВЪВ ВАРНА! ЦАЦАРОВ, ГЕШЕВ, ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ, КОГА ЩЕ БЪДАТ АРЕСТУВАНИ ШЕФА НА „ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ“ ЕАД – ВАРНА И ЗАМ.-КМЕТИЦАТА НА ОБЩИНА ВАРНА?! КОГА ЩЕ СЕ ИЗСИПЕ ЦЯЛАТА РЕПРЕСИВНА МАШИНА ПРЕД ОБЩИНА – ВАРНА!

ЗЛАТИ ЗЛАТЕВ И ПЛАМЕНА МАРИНОВАКога ще се изсипе цялата репресивна машина пред ГЕРБ Община – Варна и „Градски транспорт“ ЕАД – Варна?

На 27.06.2017 г. АФЕРА публикува материала НА ВНИМАНИЕТО НА ДАНС & ПРОКУРАТУРА! ОГРОМЕН СКАНДАЛ В „ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ“ – ВАРНА! СЪБУДЕТЕ СЕ ОТ КОМАТА, ИЗТОЧИХА МИЛИОНИ!“ 

Тогава АФЕРА зададе няколко въпроса, които да са в помощ на ДАНС и прокуратурата.

Въпросите касаеха – “Какво значи да освободиш някого от отговорност“?

Ето и самите въпроси:

1. Защо и поради какви причини за описаните периоди са освободени от отговорност, като членове на съвета на директорите лицата Злати Петров Златев, Жельо Петров Алексиев, Максим Божидаров Тодоров и Тодор Георгиев Докимов. ( стр.87 и стр.88 от Протокол № 19 от заседание на Общински съвет Варна проведено на 19.05.2017 г.)?

2. Извършена ли е проверка от страна на Общински съвет – Варна за вината на лицата, които са освободени от отговорност, тъй като съгласно чл.16, ал.6 от Устава на едноличното акционерно дружество Градски транспорт – Варна:„Всеки от членовете на съвета може да бъде освободено от отговорност, ако се установи, че няма вина за настъпили вреди?

3. В случая за какви вреди или вина става въпрос, че Общински съвет – Варна бърза да се застрахова, като ги освобождава от отговорност?

4. Защо точно за този период се освобождават от отговорност посочените лица?

5. Какви документи са подписали за посочения период и ощетили ли са дружеството с милиони?

6. Към настоящият момент запорирани ли са сметките на дружеството и каква е причината за запорите?

7. Изпълнителният директор Злати Петров Златев участва ли в контролния съвет на Кооперация „ОБЩО ЗАНАЯТЧИЙСКО СДРУЖЕНИЕ“? В помощ на ДАНС и прокуратурата четете тук: USTAV

Изчакахме търпеливо ДАНС и прокуратурата да се натуткат, преди да сме изкарали кирливите им ризи наяве.

След това на 11.10.2017 г. отново публикувахме материала „ГЪРМИ НОВА ГЕРБ СХЕМА „КАНТОРА ГЕЙТ“, ПОКРОВИТЕЛСТВАНА ОТ ГЕРБ ЕВРОДЕПУТАТА ЕМИЛ РАДЕВ“.

Тогава написахме, че огромното скандално продължение предстои. В помощ на ДАНС и прокуратурата в няколко публикации публикувахме документи, с които да се запознаят и да разследват корупционните схеми в „Градски транспорт“.

Какво се случва близо година,  Едно голямо „НИЩО“?

Никой не си е мръднал задника да разследва огромните корупционни схеми, които се вършат с участието на замесени лица от Община Варна и Градски транспорт ЕАД – Варна.

АФЕРА отново ще подкани институциите, да се размърдат и да изчистят кочината от  корумпирани лица замесени в голям корупционен скандал. Досега мълчанието ни бе съпроводено от факта, че искаме да се размърда ДАНС и заспалата варненска прокуратура,  която се хвали, че за 2017 г. има 88 обвинителни акта, по 4 обвинителни акта на прокурор за цяла година и нито един обвинителен акт  срещу корупцията по високите етажи на властта.

Ще зададем отново няколко шокиращи въпроса и ако в най-скоро време не се размърдат институциите, АФЕРА ще изкара на показ имената на всички замесени в огромния корупционен скандал, изразяващ се в милиони със съответните доказателства за това.

  1. До кога ДАНС, прокуратура и НСлС ще мълчат за корупционния скандал, по който са извършили проверка и към настоящия момент има образувано досъдебно производство?

  2. Как се събират данни със СРС-та (специални разузнавателни средства) от ДАНС- Варна при условие, че лицата замесени в корупционния скандал се предупреждават от служител на ДАНС  да не провеждат телефонни разговори помежду си?

  3. Предупредена ли е зам.-кметицата на Варна Пламена Маринова от служител на ДАНС – Варна, че телефонът й се подслушва?

  4. Защо още не е арестувана зам.- кметицата на Варна – Пламена Маринова, при условие, че има безспорни доказателства за участието й в корупционния скандал?

  5. Установено ли е от разследващите органи, че адресната й регистрация и тази на подизпълнителя, който е изпълнил част от СМР – та по обществената поръчка обект на корупция са на един и същ адрес?

  6. Предупреден ли е изп. директор на „Градски транспорт“ ЕАД – Варна – Злати Златев, че телефонът му се подслушва и да внимава какво говори по телефона?

  7. Лицето, което ги е предупредило (служител на ДАНС- Варна) близък ли е на зам.- кмет на  кметство район „Аспарухово“?

  8. До кога ще мълчат ДАНС и прокуратурата за лице (действащ началник от ІІІ-то РУ на МВР – Варна) за което има оперативни данни от СРС, че е съдействал на лице свързано с корупционния скандал, като му е предоставил информация от БДС – системата на МВР за други лица, чиито живот е застрашен?

  9. Има ли оперативни данни, че след предоставяне на информацията лицето получило данните от действащ началник в ІІІ-то РУ на МВР – Варна се е похвалило по телефона на изп. директор на „Градски транспорт“ ЕАД – Варна Злати Златев, че е получил информацията и се намира в кабинета на началника пред компютъра му?

  10. Извършена ли е проверка по случая от Вътрешна сигурност и защо прокуратурата мълчи по този случай?

  11. Има ли Вътрешна сигурност във Варна?

 В най-скоро време очаквайте продължения на скандалния случай единствено в АФЕРА.

                              Afera.bg                      http://afera.bg

Предишна статия

БНТ, Би Ти Ви и Нова няма да излъчат нищо, въпреки че продължително снимаха…

Следваща статия

…И ЗАЖУМЕЛИТЕ ГЕШЕВ, ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ, ЦАЦАРОВ И КОМПАНИЯ!

Други интересни