ВЪВЕЖДАНЕТО НА ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ Е ЕДИНСТВЕН ИЗХОД ОТ НАЦИОНАЛНАТА КАТАСТРОФА

Автор: Няма коментари Сподели:

След анализ на актуалната обществена ситуация и на тенденциите в нея направените изводи сочат, че нямаме друг законен път за оцеляването на нацията и държавата освен извънредното положение.

Общественият протест на българите сега се деформира съзнателно от заинтересуваните политически сили, от олигарси, от слугинските медии, от външни за България заинтересувани субекти, и вече далеч не отговаря на обществените очаквания за радикална промяна в държавата и социален просперитет.

Нужни са съвсем други хора, съвсем друга стратегия, съвсем други действия, които да елиминират нарочно поддържаната от властта безизходица и статукво в полза на досега управлявалите по безобразен начин страната партии (ГЕРБ, БКП/БСП, ДПС, СДС и др.) и техните фаворити, окрали и оглозгали докрай общественото богатство и докарали българите до сегашното им окаяно състояние на най-нещастната нация в света.

Напълно ясно е, че в момента съществува изключително голяма заплаха, която е реална, непосредствена и опасна за съществуването ни.

Тя най-общо се състои в следните факти:

България е на първо място в света сред 250 страни по намаляване на населението. От 9 млн вече сме 6,8 млн., а може би и много по-малко. Прогнозите на Световната банка, ЦРУ и др. сочат, че през 2050 г. ще сме само 4,5 млн. души, като етническите българи ще бъдат екзотично малцинство от 1,3 млн. души (при 3,5 млн цигани и 0,8 млн. турци), след още няколко десетилетия, според прогнози на ООН, етническите българи ще са 0,3 млн. а впоследствие ще изчезнат напълно. Българската нация умира.

По смъртност на населението (16,6‰ годишно по последни данни на Евростат) България твърдо заема първо място в света, пред Лесото, Сирия, Румъния, Литва, Сомалия и Свазиленд и др.

Освен намаляващи и изчезващи, ние, българите, сме и най-болната нация, държим призови места по много заболявания. Според данните на НСИ, през 2015 г. от починалите 110 117 души, най-висок дял смъртни случаи е от болести на сърцето – над 70 хил. души, втора причина за смърт у нас са били раковите заболявания (17 хил.), следват болестите на дихателната система и т.н. Излиза, че у нас всеки ден 238 души, или 10 души всеки час, или 1 човек на всеки 5-6 минути от денонощието, умират от инфаркт и инсулт, или от рак. Този факт е многозначителен и показва системата на здравеопазването ни.

Заедно с печалните факти за смъртността и болестите, трябва да се посочат още и данните за срива на раждаемостта, който е умопомрачителен – от 182 000 раждания у нас през 50-те години на миналия век сега новородените са 3 пъти (300%) по-малко, около 60 000.

По раждаемост сме на 214-то място от 220 държави, като след нас са разни острови. Никъде не се оповестяват данните, че 11% от новородените са недоносени, 2-3% са изоставени, 3-5% са с малформации и т.н., а 55% нямат за майчин език българският език, т.е. новородените са от циганския или от турския етнос. България се циганизира и турцизира.

Изключително много българи (64% според националния консултант по психиатрия) имат психични проблеми.

Цените на лекарствата в България са брутално високи и са недостъпни за бедните хора.

Според Евростат 61% от възрастните български граждани са застрашени от мизерия и социално изключване. Същото се отнася, според Евростат, и за българските деца – 52% от тях живеят в пълна бедност, лишени от храна, дрехи, обувки и др.

България е първа в ЕС по неграмотност, 41% от учениците ни са в някаква степен неграмотни.

Според докладите на Европейската комисия България е най-престъпната и най-корумпирана страна от Европейския съюз. Корупцията обхваща цялото общество, държавата, Парламента, Правителството, съдебната система, местната власт и т.н.

По самоубийства, включително и детски самоубийства, и по протестни самозапалвания от негодувание и отчаяние, заемаме едно от първите места в Европа и в света.

Въобще България е най-бедната, най-болната, най-престъпната, най-корумпираната, най-намаляващата по население, според световните класации, държава в Европа, и в света, която е рай за местни и чужди монополисти, измамници и крадци на национално имущество.

А българите, според международните класации и рейтинги, са най-мизерстващите, най-болните, най-неграмотните, най-отчаяните, най-простите (с най-нисък IQ) и най-нещастните хора в Европа.

Какво още трябва да се случи в България и с българите, за да видим всички, че е налице изключително голяма реална и непосредствена заплаха за съществуването на българската нация?

Тази заплаха категорично изисква въвеждането на извънредно положение, като единствено възможен начин на търсене решения и изходи от поредната Национална катастрофа.

Според мен, час по-скоро трябва да се обяви временно извънредно положение, съгласно с чл. 84 и чл. 100, ал. 5 на Конституцията.

Извънредното положение не бива да се асоциира с полицейски час, терор и др. То е законен механизъм за справяне със заплахи за съществуването на нацията и се ползва при необходимост от европейските страни.

Само чрез извънредното положение в България, според чл. 15 на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи, могат да се отменят някои функции на правителството, да се ограничат някои права и т.н., което е необходимо за да предотвратим, ако е възможно, националната (и демографската) катастрофа.

Няма друг начин да се решат редица социални проблеми, поставящи под съмнение физическото оцеляване на голяма част от българите вследствие безумните монополни цени на жизнено необходими стоки и услуги, включително електроенергия, отопление, храна, транспорт, лекарства, комуникации, банкови услуги, водоснабдяване, образование, здравеопазване, култура, транспорт и др.

Няма друг начин за справяне с регионалната несправедливост по принципа “Всички блага за богатите софиянци”, а за, например, Северозападна България – най-голямата в цяла Европа бедност и най-високата в целия сват смъртност.

Няма друг начин за справяне с кражбите и корупцията в прогнилата съдебна система, в алчното търговско здравеопазване, в срутеното фалшиво образование, в мизерната икономика и т.н.

Няма друг начин за възвръщане на ограбеното национално богатство (в размер на десетки милиарди долари), станало частна собственост на мошеници, партийни лидери, гинки, цветелинки, цековци, цоловци, мафиоти, бивши комунисти и техните наследници, престъпници, агенти на ДС и др.

По време на извънредното положение трябва да бъдат осъществени в съответствие с правната и оперативната му рамка следните действия, които сега не са възможни:

• Регулиране на дейността на частни предприятия в енергетиката, търговията, топлоснабдяването, водоснабдяването, комуникациите, банките, строителството, екологията, здравеопазването, образованието, транспорта и др.;

• Намеса във финансовите операции на икономически субекти и на частните лица, ограбили и ограбващи българското общество;

• Конфискация по бързата процедура в полза на обществото на всякакво незаконно придобито имущество и на имущество, неотговарящо на декларираните от собственика му доходи;

• Обискиране на домове и на друга частна собственост, както и арести без обвинения на отдавна известни на обществото престъпници и лица, свързани с българската мафия и с ограбването на България, включително и хора на управленски позиции в миналото и сега;

• Частично ограничаване на свободата на медиите, които са собственост или са свързани с посочените в предходната подточка лица и които изпълняват поръчки срещу обществените протести и срещу въведеното извънредно положение и др.

При въвеждането на извънредно положение управлението на страната ще се осъществява от граждански власти (комитети) на национално и регионално ниво.

Силите за ред и сигурност са на разположение на тези граждански власти, те са под тяхно ръководство, подпомагат ги. Възможно е гражданските власти (комитети) на национално и на регионално ниво да извършат кадрови промени във всички сфери на управлението, включително и в силите за ред и сигурност.

Всичко посочено по-горе е в рамките на Закона.

Налице са прецеденти в различни европейски страни по въвеждане на извънредно положение при подобни обществени ситуации, което е довело успех ползи на гражданското общество в тези страни.

Няма друг изход и няма друга възможност за реално и задоволително решение на системата проблеми на Национална катастрофа, освен въвеждането на извънредно положение.

Всички други ходове са палиативни и обслужват интересите на тези, срещу които протестира гражданското общество в България. Обществото няма никаква полза от тях.

Създадените вече структури на протестиращото гражданско общество, ако искат наистина да спасят България, трябва да подкрепят идеята за извънредно положение.

Друг път просто не съществува. Всичко друго е лъжа и измама.

ПЕТЪР ИВАНОВ                                             акад. Петър Иванов             http://afera.bg

Предишна статия

ГЛАВАТА НА НИКОЛА ПИРЯНКОВ Е НА РАМЕНЕТЕ МУ

Следваща статия

Дори северно-корейците вече разбраха, че трябва да има някакви граници на враждебността

Други интересни