Българийо, готви се за немски мигранти с тези евтини и качествени пътища…

Автор: Няма коментари Сподели:

Да се чуди човек защо немските граждани не напуснат родината си и масово не се заселят в България, особено по време на зимния сезон.

По всяка вероятност това се чуди инж. Светослав Глосов от Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”, ако съдим по скорошните му изказвания. Според Глосов „когато тази година имаха проблеми със снега, германците и австрийците затвориха пътища, докато те не бъдат почистени. 

А ние почти нямаме случаи, в които даден път да бъде непроходим“. Нещо повече, явно тези безукорни резултати се постигат на много ниска цена. 

Отново според Глосов за зимно поддържане на пътната мрежа в Германия се дават около 3 300 евро на километър, а в България около 300. „И въпреки това нашите пътища се поддържат не по-зле”, рече и отсече инженерът. 

Да се смеем ли или да плачем пред тези думи? Особено с оглед на днешната пътна обстановка в столицата и страната, при която пътищата масово не са почистени, а тролеи и трамваи не могат да пробият няколкото сантиметра мартенски сняг, който за пореден път изненада управляващите. 

А какво да кажем за пословично добре построените български пътища, при които дори чисто новите участъци дават дефекти, магистрали се пукат, главни столични булеварди се превръщат във вълноломи, и т.н., и т.н. 

Хубаво е, че Глосов се опитва да изтъкне българските преимущества пред тези на останалите европейски държави. Няма как да го прави обаче на основата на пътищата, тъй като това е може би най-голямата излагация, която се пада на това, а и на предишните управления на страната.

https://frognews.bg/obshtestvo/naroden-glas/balgariio-gotvi-nemski-migranti-tezi-evtini-kachestveni-patishta.html

Предишна статия

Гинка от ЧЕЗ взима Митрополията за вечни времена…

Следваща статия

ГЛАВАТА НА НИКОЛА ПИРЯНКОВ Е НА РАМЕНЕТЕ МУ

Други интересни