Люба Кулезич – камъчето в обувката на всяка власт…

Автор: Няма коментари Сподели:

Днес рожден ден празнува едно от най-смелите и непокорни момичета в родната журналистика – Люба Кулезич. Колоритната дама от бг ефира е също така публицист и кинокритик. И колкото и да са погрешни обобщенията, за нея спокойно може да се направи едно – че с каквото и да се захване, го прави професионално, с много хъс, интелигентност – природна и придобита, смелост и кураж.

Люба е завършила кинознание в НАТФИЗ, работила е в много печатни и ефирни медии, тя бе авторка и съавторка на предаванията по БНТ „Кино в чекмедже“ и „24 квадрата“.

През 2009 г. представи свой документален филм за Яна Язова “Две или три неща, които знаем за нея”. Издаде и своя книга за трудния път на известната певица от недалечното ни минало Леа Иванова “Двойната Леа”.

Заради нейната смела и безкомпромисна позиция като гражданка и журналистка, тя преживя не едно и две уволнения. Примерно, на 25 февруари 2013 г. бе уволнена от ТВ7, след това направи предаване в Нова телевизия – „На светло с Люба Кулезич“. Само две години по-късно, на 5 август 2015 г. бе уволнена и предаването ѝ “На светло с Люба Кулезич” падна окончателно от ефир.

Люба обаче не се уплаши, а направи нов свой проект – “Честно казано” по BIT. Заради острите й, но не едностранчиви, а обективни предавания и от там я уволниха, а само месеци по-късно за по-удобно за няКОЙ препродадоха цялата телевизия.

Сега с нетърпение почитателите на Люба чакат нейното ново предаване, защото е повече от сигурно, че тя няма да се откаже и ще продължи да прави своите смели разследвания. Както и че ще продължава да е като камъче в обувката на всяка следваща власт.

            19.03.2018                                                      Честит рожден ден, Люба!

https://frognews.bg/novini/liuba-kulezich-kamacheto-obuvkata-vsiaka-vlast.html

Предишна статия

Радев поиска израелски инвестиции в родните информационни технологии

Следваща статия

Нови валежи и виелици утре

Други интересни