Магията на българските обредни хлябове!

Автор: Няма коментари Сподели:

Община Хисаря спечели проект за пътуваща фотоизложба на обредни хлябове и традиции от регион Тракия по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018”.

Изложбата ще бъде открита първо в Хисаря в деня на пролетното равноденствие – 21 март. Символиката на празника се свързва с възраждането на природата, така както страната ни се възражда за по-добър живот. Живот  в равноправие и зачитане на културната идентичност на всички страни от региона и Европейския съюз. След това ще гостува в Пловдив, София, Карлово, Казанлък и други общини.

Целта на изложбата „Добре дошли в България” е да се утвърди позитивния образ на страната чрез гостоприемство, култура и традиции. Тя е и покана към европейските делегати да опитат автентичния български вкус и се докоснат до запазените традиции в малките общности на страната. Тук под топлото слънце на Тракия, в подножието на мистичната Средна гора, край минералните извори на Хисаря  е царството на дъхавите топли пити, богато украсени с древни символи за здраве и берекет. Хлябът е душата на България, нейната същност и посока. Където и да се намираме по света, хлябът е кодът, който ни свързва. Това е най-вкусния спомен от детските години, който всеки българин носи в сърцето си и предава на своите деца. Затова посрещаме всеки гост с хляб и сол!                                                                                                                                                  

Майя Апостолова, организатор, 0889273342

Официално откриване на изложбата:                                                                                                          21.03.2018 г. 18,00  часа в Туристически информационен център гр.Хисаря, бул.”Ген.Гурко” 23

Предишна статия

“ЕЙ ГО НА „ВЕЛИКИЯТ ЗАКОНОТВОРЕЦ“ МАРЕШКИ!

Следваща статия

Остаряваме красиво и годините не ни пречат да изглеждаме добре

Други интересни