ПОЧИНА ИЛИЯ ЖИЛОВ

Автор: Няма коментари Сподели:

 Един добър човек си отиде от света. След тежко боледуване, след тежка кома, Илия Жилов – бивш кмет на община Хисаря затвори очи. 

Остави след себе си спомени за сърдечност, добрина и положителни качества. Някои хора се раждат с късмет, надарени от Господ с щедрост и благородство. 

Той беше такъв. Като кмет не повиши тон, не се скара с никой, не огорчи никой. Опита се да направи всичко, което може да стори един кмет в размирните години в началото на деветдесетте години. 

Работеше, държеше се добре със служителите си, и търпеше със стиснати зъби, когато съветниците не приемаха докладните му. Беше личност. Четеше книги, споделяше мнения и държеше на демокрацията. 

Беше кмет, издигнат от Съюза на демократичните сили. Издържа и изпитанието да отиде на съд, за да се потвърди избирането му, където броиха всички бюлетини, за да отсъдят съдиите, че той е победил кандидатката на БСП. 

 Ако добротата има име, то това ще бъде името на Илия Жилов. Днес село Брестник, община Родопи е потопено в скръб. Той обичаше родното си село и затова ще бъде погребан там. 

В последния ден на февруари 2018 година, Илия Жилов в 12 часа ще бъде положен в църквата за поклонение. Ще дойдат много хора, знам това. 

Дъщеря му, която до последно беше при него, жена му, съселяните му, колегите му, лозарите, ще го изпратят до отвъдното, където за него ще пеят ангели, защото добрите са любимци на Господ. 

Бог да те прости г-н Жилов! Хисарчани няма да те забравят, защото където и да си работил, ти беше добър ръководител и човек! 

Светла да е паметта ти завинаги и знай, че частица от сърцето ти остава в Хисаря! 

                                                                            Тракийски Cвят            Ирина Кирилова                                                     

Предишна статия

Румен Радев за ЧЕЗ: Явно става въпрос за схема за скрито придобиване на дружеството

Следваща статия

Олигарсите от Централна и Източна Европа маневрират – казуса ЧЕЗ…

Други интересни