Частично бедствено положение обявиха две общини в Русенско

Автор: Няма коментари Сподели:

 Тежко остава положението в Русенска област, а частично бедствено положение обявиха общините Сливо поле и Борово, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

 Пътищата от републиканската пътна мрежа за Разград и Силистра остават изцяло затворени. По направлението Русе-Бяла вече пътуват всички превозни средства, а заради ситуацията в Румъния от Бяла към Русе се пропускат само автомобили само до 12 тона. 

ГКПП „Дунав мост“ е отворен, но оттам могат да се движат само леки коли от и до Гюргево, тъй като пътят Гюргево-Букурещ е затворен. Заради силните снегонавявания имаше доста закъсали автомобили, предимно по по-малките пътища. 

Наложило се е тази нощ пожарната да евакуира работници от военния завод „Дунарит“, чийто автобус е бил блокиран в снега. Около 20 души, пътували между селата Червена вода и Семерджиево, са настанени в едно от селските кметства. Закъсали в района са и две линейки.

 Затворените пътища доведоха и до огромни колони от тирове, включително и в самия град. От общината поискаха спиране на движението на камионите към Русе, докато не се нормализира ситуацията на Дунав мост. Тировете ще бъдат спирани в районите на Велико Търново, Бяла и Стара Загора.

                                      Прочети още на:              http://www.bgnes.com/bylgariia/obshchestvo/4570397/

Предишна статия

Поради влошените метеорологични условия и пътна обстановка в страната

Следваща статия

Чешкият премиер Андрей Бабиш заяви…

Други интересни