Nikolai Markov днес 19 02 2018 година…

Автор: Няма коментари Сподели:

                                             Nikolai Markov

                                                              Два факта  

Веднага след Освобождението започва строеж на паметник на Васил Левски, по инициатива на двама руснака и един чех. Българите не кипят от енергия за това дело, нежели българската власт! 

От всички български общини са събрани дарения от 1.400 лева, при необходимост за завършване 160.000 лева. Изградена е една основа, която на практика не лежи в основата на съвременния паметник. Досещате се защо.

Българската екзархия е създадена с цел запазване на идентичност и етническите граници. След изминал век и половина, европейска България, управлявана от политическа мафия, произвежда 18 съвсем официални милионера/консултанти/ всяка година, политиците милиардери са ни в излишък, а гражданите са бедни, болни и задлъжнели към свои и чужди. 

В такава една буря от излишък на натрупани по престъпен начин парични средства, не друг, а диктаторът на южната ни съседка Ердоган, върна блясъка на православния ни храм символ на българския дух!

За паметник на Левски пари нямахме и век и половина след това – пак нямаме. Ние никога нямаме – нито пари, нито страст, нито воля. И мен ме е срам, но е крайно време да започнем разговор за истината. А тя, истината, все повече няма място между нас…

                                                                Nikolai Markov

Искам да подкрепя думите на Ренета Инджова, че след зададения риторичен въпрос от президента Радев, към Борисов, главния прокурор Цацаров има морално и професионално задължение да се самосезира!

След като държавен глава поставя ключов обществено значим въпрос, той трябва да получи адекватен институционален отговор. Няма значение какъв ще бъде отговора и дали съдържанието на цацаровото заключение не го знаем всички ние, преди евентуалната прокурорска проверка!

Зная, че политиката е мръсна игра и в нея всички са много мръсни играчи – по видим или невидим за очите начин. Имам привилегия да знам и виждам не малка част от невидимото и в повечето от случаите съжалявам за това. 
……………………………………………………………………………………………………
Независимо от всичко демократична държава се гради с доверие в институциите и взаимния им контрол!
…………………………………………………………………………………………………..
Днес, когато уж управляваме ЕС това доверие е нула и жалко, че европейската бюрократична машина се оказа не по малко лукава, двулична и негодна от онази, която тя у нас смени…

                                                          https://www.facebook.com/nikolai.markov.566

Предишна статия

ДА ДАДЕМ ВСЕКИМУ СВОЕТО…

Следваща статия

The Music Of Pink Floyd

Други интересни