Честит втори февруари на Делян Пеевски и Бойко Борисов!

Автор: Няма коментари Сподели:

Днес е втори февруари, Петльовден!

Според преданията Петльовден е свързан със събирането на най-тежкия за нашия народ данък по време на турското робство – кръвния, взимането на малки момчета. Легендата гласи, че смела българка скрила сина си и отказала да го даде на еничарите. Те се заканили, че ако не го пусне, ще бъде убито. Тогава тя ревнала, че сама ще заколи своето момче, но не ще им го даде. През нощта майката извела детето далеч от селото, заклала в полунощ петела на прага на къщата и опръскала с кръвта му навред. Когато сутринта дошли повторно, турците останали стъписани от постъпката и повече не събирали еничари от селото.

Това е било преди 304 години. Сега ще ви кажа нещо отпреди 4. В луксозна столична сграда, при сериозен бизнесмен дойдоха хора на Делян Пеевски и тогавашния готвач на Бойко Борисов. И предложиха да им предаде бизнеса си. Без пари! Доводът им беше железен: “Даваш ни 70 процента, а 30 остават за теб. Ти прецени кое е по-добре, да имаш 30 процента от фирма, която печели 10 милиона или да имаш 100 процента от фирма, която печели 0 лева!?”. Човекът насреща обаче не се съгласи и направи като онази майка от турското робство – временно си закри бизнеса и даде да се разбере, че е готов да остане без каквато и да е дейност, но не и да се даде на еничарите! И те повече не дойдоха при него!

Ето затова да честитим втори февруари на Делян Пеевски! Това е неговият празник, той възроди легенда, която други “турци” създадоха преди 304 години. Вярно, в ролята на лошия, но кога е бил в друга?

Това обаче е и празник на хората, които не са се огънали пред могъщото тяло на ДПС-рина, които все още не позволяват всичко в България да стане негово. И да се превърнем в Свинария. Сигурно им е ужасно тежко. Ако не си предадат бизнеса, започва да страда цялото им семейство. Както е било едно време – всеки опълчил се на еничарите е бил убиван, а цялата му фамилия заточвана. Ако не е било по-лесно просто да я изколят.

Няма друга държава в света, в която всички, които са срещу “Свещената свиня”, да са в…съда! Огнян Донев, Иво Прокопиев, Гриша Ганчев, Цветан Василев, всички те са с повдигнати обвинения. На някои от тях подсъдими са дори децата им. Чакат да им пораснат внучетата, за да ги вкарат и тях вътре. И всичко това за назидание, за едно на ум на всички онези, които си мислят, че могат да кажат “Не” на Пеевщината!

Да честитим празника и на Бойко Борисов! Той сега нехае, но един ден ще му се наложи да го празнува. А този ден ще настъпи, когато Пеевски е смачкал и последните такива като Ганчев, Цветанов, Донев…Тогава държавата ще е негова. И ще иска да си я управлява. Вече като министър-председател, президент или просто султан! И най-вероятно пак ще се сети, че едно време като шеф на ДАНС смяташе да арестува Борисов…

http://www.alarmanews.com

Предишна статия

ФЕОДАЛНА БЪЛГАРИЯ – ТОВА ИЗГРАДИХТЕ…

Следваща статия

250 000 ЛВ. ГАРАНЦИЯ ЗА КМЕТА НА… СЕПТЕМВРИ И ПЛАЩА КАТО ПОП…

Други интересни