…КГБ е най-корумпираната държавна организация

Автор: Няма коментари Сподели:

Глеб Павловски

В Русия господстват определени структури, които дори не могат да се нарекат силови, защото се занимават само с корупция, но пък показват удостоверения на специалните служби. Днес Службата за федерална безопасност / приемник на КГБ/ е най-корумпираната държавна организация, чиято задача е да се занимава със сделки.

Това каза пред Нова телевизия политологът Глеб Павловски, един от хората издигнали Владимир Путин до върховете на властта през 90-те години на миналия век, който бе наричан сив кардинал на Кремъл.

Те са потънали в правенето на търговия….”, обясни експертът.

Той коментира и президентските избори и участието на Путин в тях: “Защо Путин има имиджа на силен президент в пресата? Булгаков съветваше: „Не четете официозните вестници. Там няма да намерите нищо вярно. Това сега е чиста пропаганда, дори в сравнение с пресата от съветско време“.

Владимир Путин ще получи не по малко от 70% на изборите за президент на Руската федерация. Може дори да стигнат до 80 %. Това не са избори, това е просто разширяване на президентския срок, мероприятие,  което се провежда от кремълския апарат. Това е проявление на страха от реална конкуренция.

 Путин пропусна шанса да стане силен политик, като практически се остави в ръцете на апарата, който сам създаде. Не създаде държавна администрация, която да работи нормално. Така не се управлява нито една държава, дори и да е Лихтенщайн, смята Павловски.  

В момента в който изберат негов приемник, ще предложат на Путин да освободим мястото, убеден е той. В главата на властта е само Алексей Навални и тя се бои от него, за това се създават фалшиви кандидатури. На Ксения Собчак ще й се наложи да излезе от ролята на марионетка на Кремъл… 

Никой от реалните опозиционери не участва в изборите. Вътре в Русия управлението е разрушено, категоричен е експертът.

Дали е допуснал фатална грешка преди 20 години, когато е открил Владимир Путин за политиката, Павловски не може да каже със сигурност. 

“Може и да се каже, че актьорът толкова се е слял с ролята си, че не иска да излезе от нея.”, смята Павловски.

https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/bivshiiat-siv-kardinal-kremal-kgb-nai-korumpiranata-darjavna-organizatsiia.html

Предишна статия

Богатството в света се увеличава, но България е надолу в балканското подреждане

Следваща статия

Румъния ни отвя…

Други интересни