Спилбърг прави „Уестсайдска история” с латино изпълнители…

Автор: Няма коментари Сподели:

 Новият прочит на „Уестсайдска история” ще е първият мюзикъл в творчеството на Стивън Спилбърг. 

 Един от най-обичаните музикални филми „Уестсайдска история” ще бъде преобразен от Стивън Спилбърг, който ще повери главните роли на латино таланти. 

Оригиналната филмова версия на мюзикъла на Ленард Бърнстейн от 1959 – Шекспировата „Ромео и Жулиета”, възродена в света на воюващите банди в Ню Йорк от режисьорите Джеръм Робинс и Робърт Уайз по сценарий на Ърнест Лемън, излезе на екран през 1961.

Филмът спечели 10 „Оскара” от 11 номинации и грабна вниманието на цяло поколение на прага на огромна обществена промяна. 

За своята версия Спилбърг работи заедно с драматурга Тони Къшнър, който и преди е сътрудничил на режисьора милиардер и три пъти носител на „Оскар” в „Линкълн” (“Lincoln”, 2012) и „Мюнхен” (“Munich”, 2005). 

За кастинга отговаря Синди Тоулън и ще избира измежду актьори на възраст 15–25 години за главните роли на Тони, Мария, Анита и Бернардо. Кандидатите трябва да могат и да пеят, а танцовият опит е предимство. В обявата за кастинга се уточнява, че Мария, Анита и Бернардо са латино герои. 

В първия филм пуерториканката Мария беше изиграна от актрисата Натали Ууд, а Бернардо – от Джордж Чакирис – син на гръцки имигранти, който получи „Оскар” за поддържаща роля. Анита беше Рита Морено, която е пуерториканка и също спечели „Оскар” за ролята си. 

„Уестсайдска история” ще е първият мюзикъл в творчеството на 71-годишния Спилбърг. Той се заема с него на фона на ренесанс на този жанр в американското кино. 

Миналогодишните „Красавицата и Звяра” и The Greatest Showman on Earth, както и „Ла Ла ланд” през 2016 влязоха в аналите на 10-те най-касови музикални филми в историята на Северноамериканското кино. 

Действието в „Уестсайдска история” се развива на площад „Линкълн в Манхатън в горен Уестсайд, където е противопоставянето на бандите на „Шаркс” („Акулите”) и „Джетс” (Ракетите”). Днес най-известното нещо в квартала е Линкълн сентър – най-престижната сцена за изпълнителски изкуства в Америка, където Метрополитън опера отваря врати през 1966, а сега апартаментите тук струват милиони долари. /АФП

Прочети още на:http://www.bgnes.com/laifstail/kino/4563754/

Предишна статия

Милиони за Румъния, мъмрене за България

Следваща статия

…Народът съвсем ще го побъркат!!!

Други интересни