ТЪРСЕТЕ ПАРИТЕ!!!

Автор: Няма коментари Сподели:

МВР -то почнало с разпитите на близкото обкръжение на покойния Петър Христов с …. Влади Въргала! Дали разследва сериозно или просто прави шоу за балъци???? Откога шоумените са по-ценни свидетели от Цвък Цвък, лидер на ПГ на ПП ГЕРБ? Ще бъде ли разпитан въобще Цветан Цветанов за убийството? За Наглите, за офшорките, за обществените поръчки за 50 милиона, за дарението от 30 000 евро, за шестия апартамент? Те да не са паднали от небето…

Като свидетел или като заподозрян? Съдейки по поведението му и оправданията му през последните дни – Цвък Цвък е тежък воденичен камък за някой хора и за партията му. Знае го сам. Време е да се отърват от него. Ама дали МВР- то и прокуратурата ще свършат мръсната работа по „развинтването на главата му“( цитирам бай Андрей Райчев от 2013)?

На 8 януари 2018 екзекутираха в центъра на столицата „касичката“ на Цветан Цветанов – Петър Христов.

Две години по-рано, пак на 8 януари, но 2016, очистиха в най-баровския квартал на София личния шивач на Цветан Цветанов Александър Антов, бос на модна къща Агресия. Съвпадение? Предупреждение? Някой чисти около най-силната фигура в ГЕРБ или стеснява кръга около него и го наближава със заредена цев. Първото убийство не е разкрито и до днес, второто няма да бъде.

МВР никога не е разкривало поръчкови убийства от подобен калибър. Основната нишка в тях е самият Цветанов. Coincidence. Неслучайни съвпадения, така казват англичаните. Няма данни някой от ДАНС или МВР да рови около Втория човек в Партията – майка. А кучето е заровено някъде в неговия двор на някой от шесте му официални апартамента.

Две са основните нишки.

Първата. Някой над Цветанов го ограничава като периметър и власт. Търсете парите. Зад такива екзекуции стоят интереси огромни – пари и власт. Засега няма данни някой да проверява задълбочено финансовите връзки между Цв. Цв. и бизнесмените Антов и Христов. Двамата покойници са и крупни приватизатори – Агресия и Лактима. Те са дясната ръка на шефа на ПГ на ГЕРБ и негов основен шивач и стилист. В мафията знаем ролята на шивача. Двамата покойници са работили на ръба на държавата и са солидни усвоители на държавни поръчки и на еврофондове.

От 10 години Цветанов неизменно е вторият човек във властта. Дали покойниците не са държали тайни шифри на несметни офшорки с таен собственик – някой от първия ред на лордовете от Тъмната страна на Силата. ГЕРБ отдавна не е партия на харизмата на Борисов, отдавна е партия без никаква идеология. Тя е партия на клиентелата и на бизнеса. Във всеки град има един или няколко като Петър Христов. Всички те на късата каишка на Цв. Цв. Това са структурите на ГЕРБ- общини, поръчки, фирми, заводи. Всички служители и работници гласуват под строй – над 700 хиляди гласа под строя на суровия оргсекретар Цветанов. Те са на заплата от ГЕРБ. Нямат друг избор.

И тук идва втората версия, вторият мотив. Убийствата са всъщност екзекуцията на самата Партия. Доверието в Цветанов е сринато. Страхът надделява над послушанието сред партийните велможи. Някой над ГЕРБ се готви да приключи този изродил се проект. До 6 месеца краят ще дойде, защото вече вреди на държавата. Дали Бойко Борисов осъзнава колко вреден е за неговото политическо бъдеще Дясната му ръка. Цветанов се срива … Към затвора или към забвението при офшорките. Въпросът е кой от ГЕРБ ще го последва. Разбира се, ако има воля, прокуратурата може да ускори и приключи този процес за седмици.

Дали Бойко ще натисне спусъка? А дали тези над него ще му дадат още време за взимане на решение…?

николай бареков                                                Николай Бареков           http://afera.bg           

Предишна статия

Тези 100 милиона за заплати в МВР от джоба си ли ги извади премиерът?

Следваща статия

ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ! ДНЕС ЕВРООЛИГАРХИЯТА ПОДАРИ 100 МИЛИОНА ЕВРО НА БГ-ОЛИГАРХИЯТА

Други интересни