…Проблем на България са корупцията и мутризацията

Автор: Няма коментари Сподели:

Различните измервания на борбата с корупцията, най-вече на „Трансперанси интернешанъл“, поставят България на последно място сред държавите от ЕС.

В съседна Румъния, с която България обикновено се сравнява, все пак постигна нещо в борбата с корупцията, изправяйки редица политици пред съда. 

За този имидж на България има и една субективна причина – част от чуждестранните журналисти поемат клишето „най-бедната и най-корумпираната“, без да го подлагат на сериозна журналистическа проверка. 

По-лошото е, че ако го подложат и то се потвърди, те правят следващата задължителна крачка – да потърсят и положителната страна, казва Журналистът от “Дойче веле“ Александър  Андреев.

Журналистът допълва пред BiT, че образът на България в навечерието на европредседателството е лош. Причина за това обаче не са само публикациите в медиите.

Критиките към държавата са основателни, освен корупцията, проблем е и мутризацията на обществото, демографския проблем, изтичането на мозъци, проблемите в здравеопазването и образование, национализма, омразата към ромите, бруталното отношение към бежанците. 

Като светъл лъч могат да се отбележат констатациите за възхода на българската икономика, нарастването на доходите и стабилните държавни финанси, посочи Андреев.

https://frognews.bg/novini/aleksandar-andreev-doiche-vele-problem-balgariia-koruptsiiata-mutrizatsiiata.html

Предишна статия

Предстои топла седмица…

Следваща статия

РОСЕН ГОРСКИЯ ПОЕМА ПРЕЦЕДАТЕЛСТВОТО, ЮНКЕР ЗАМИНАВА ПОСЛАНИК В НОВИ ИСКЪР…

Други интересни