А кашата вече ври върху огъня, запален от алчност, глупост, политическа слепота…

Автор: Няма коментари Сподели:

                                              Nikolai Markov

Освен пръв сред равни между пожарникарите, почетен сред непочтените и какво ли още не сред когото си поискате, българското банкянското чудо вече се изживява като пръв международник. Амбицията на куцото ни пиле се вижда с невъоръжено око!
……………………………………………………………………………………
Странно е защо мълчи така оглушително, когато неговият баба/баща/ Ердоган, заявява твърди териториални претенции към България, с настояването за преразглеждане на Лозанския договор? 
…………………………………………………………………………………..

О, не, това не е новина за медиите ни. Те решават екзистенциални въпроси, дефинирани в теорията на общия лаф. Така прочитат събитията, които чукат на вратата ни и чакат бащината премиерска ръка да им подаде поредния премиерски грант.

Става сложно! Чичо Сам роди седмаче преди да е заченал, а комшията ни Али Баба тръгна на османски поход за завладяване на нови земи. На Альоша сме му се заканили с много натовски бой, ако не върне Крим. 

В този тъй цветен полит-контекст няма да обсъждаме нашите патриоти-политици, защото и те вече са за “каквото им каже бащицата” осиновител. Папкат и слушкат, защото бащата освен добър, може да бъде и много, много строг с тях.

Сами сме. Винаги оставаме сами, преди нашите политици да забъркат поредната национална каша и реките да потекат в червено. Случвало ни се е не веднъж!

А кашата вече ври върху огъня, запален от алчност, глупост, политическа слепота и липса на всякаква компетентност…

https://www.facebook.com/nikolai.markov.566

Предишна статия

The 13th Warrior 1999

Следваща статия

След взривоопасното изказване на Рашков

Други интересни