СКАНДАЛИ, ВИКОВЕ, АТМОСФЕРА НА ПАЗАР

Автор: Няма коментари Сподели:

    Така би могла да се характериризира сесията на Общинския съвет в Хисаря, която се проведе в Деня  на християнското семейство. Но в Общинския съвет няма никакво семейство, има само интереси. Те се измерват напоследък със сравнението кой е ПО. Няма да продължавам по- нататък, защото трябва да употребя израз, неподходящ за интелигентния стил на този сайт.

    Всеки читател знае, че първата точка от дневния ред беше предложение от председателя на Общинския съвет – Гатьо Султанов да бъде отменено решението   от 5 септември 2017 година, с което се опростиха дългове от 75 хил. лв.на  фирмата на дъщерята на г-н Кощелаков за такси към общината. То беше оформено от съветника от БСП – Пенчо Шапков. Решението влезе в сила, след като беше одобрено от юристите на Областната управа. Това не беше първият опит на председателя за отмяна. И на 12 октомври той искаше същото, насрочвайки извънредна сесия, но на нея пък скроиха друг номер – Пенчо Шапков от БСП и Атанас Куковски от Коалиция за Хисар гласуваха ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ и така сесията се провали, защото не бе приет дневен ред.

    Господ е казал : “По делата им ще ги познаете”. Ние пък ги познаваме по колите. Вечерта преди сесията започнаха да спират коли пред хотела на двама общински съветници – лидери на политически партии .  Пристигна и един адвокат, познат на обществото, и бащата на потърпевшата. Умуването продължи дълго.

    В деня на сесията пък точният  час за начало на заседанието не беше спазен, защото се оказа, че е нужен  още един документ  за имот № 501010 с площ 1 дка в местността „Св. Атанас” НТП – изоставена нива, категория осма по КВС на с. Старосел, за който съветниците трябваше да утвърдят начална тръжна цена за продажбата му.  Чакаха  г-н Кощелаков. Докато го чакаха, стана голям скандал по втора точка от дневния ред, без да е започнала сесията. Надвиквания, блъскане на врати, остри думи, несправедливи нападения, истерии, несъгласие с  мнението на другите – това не беше зала за сесия, а място, в което всички говорят едновремнно. А втората точка беше докладна от управителя на Медицинския център 1 –Хисар ЕООД за отказа на наемателите / лични лекари и стоматолози еднолични търговци/ да сключат договори за наем и последващото развитие. Уточнявам, че става дума за четирима човека, останалите си плащат наемите всеки месец.  След бурните разправии тази докладна беше отхвърлена от дневния ред.

    Колкото до отмяната на решение  № 375, то остана в сила. Защото умуващите вечерта са съгласували  как да гласуват и тази точка остана извън дневния ред. И знаете ли кой направи предложението да не се разглежда първа точка ? Председателят на Общинската организация на БСП в община Хисаря и общински съветник от БСП – Пенчо Шапков.

    Кой как гласува?  Да не влезе първа точка в дневния ред  гласуваха   съветниците от БСП – Пенчо Шапков, инж. Пенка Рахова, Ива Вълчева, Мария Мустакова: ГЕРБ със съветници инж. Бойко Гавраилов, инж. Пенка Ганева,  Васил Пендев, Стоян Найденов: Коалиция за Хисар – инж. Атанас Куковски, Борис Витев и инж. Георги Пирянков от СПС „Защита”.

    Да влезе точката за разглеждане гласуваха инж. Вълко Макавеев и  Митко  Нейчев от Партия на зелените, инж. Ненко Костов от Национален фронт за спасение на България, д-р Стефан Недевски и Гатьо Султанов от Промяна.

Д-р Александър Александров от ГЕРБ отсъстваше от заседанието.

    Остава да чакаме 5 декември 2017 година. Тогава ще бъде делото, с което инж. Пенка Дойкова – кмет на община Хисаря, ще иска Административният съд в Пловдив да отмени това решение за опрощаване на дълговете на частна фирма. Общинският съвет ще се защитава. Но тук става интересно, защото председателят на Общинския съвет също иска отмяна на решението.

                                                                           Тракийски Cвят    

Предишна статия

Корупцията е държавна политика, КОЙ и ТОЙ назначават хората на високи постове

Следваща статия

Китайската ”Тенсент” изпревари ”Фейсбук”

Други интересни