Тоест всеки втори едва оцелява! Или просто умира…

Автор: Няма коментари Сподели:

Всички пенсионери , които са с пенсии до  321 лева, ще  получат еднократна помощ за месец декември. Това заяви пред БНТ  социалният министър.

Това са 57 процента от старите хора у нас. Всеки от тях ще бъде зарадван за празниците, каза Бисер Петков.

„Размерът на добавката ще бъде 40 лева. Държавата ще отдели 50 млн. лева за тези помощи“, добави министърът.

Вместо да се зарадват обаче, пенсионерите избухнаха. От най-големите организации се заканиха, че вдигат протести и ще блокират Парламента.

Според председателите на организациите, българските пенсионери бяха излъгани няколко пъти за половин година. Първо от политиците, които влязоха в Народното събрание с обещанието, че ще направят минималната пенсия 300 лева. Влязоха и забравиха. После „вдигнаха“ най-ниските пенсии с 20 лева и отчетоха „големи успехи“. Така минималната стана 200 лева. С 200 можеш да умреш, но не и да живееш, скандираха старите хора. Но никой не ги чу, а медиите дори не отразиха протеста им.

Сега тези 40 лева „коледни“ са пълна подигравка. Тази сума се дава от години наред и не е помръднала с левче. В същото време инфлацията изяде парите, а цените скочиха двойно. Правителството маркира дейност, прави се на великодушно, но всъщност замазва очи.

Ужасяващо звучи и статистиката, че живеещите на предела на бедността стари хора у нас са 57 процента!  Тоест всеки втори едва оцелява. Или просто умира.

А Лиляна Павлова нарече старците просяци и ги прати да работят!

В същото време във фалирала Гърция  ще бъдат раздадени  1,4 млрд. евро на бедните. Сумата е два пъти по-висока в сравнение с миналата година. 

Всеки пенсионер ще получи по 1000 евро. Всяко семейство, което има месечен доход до 9000 евро и притежава  имущество на стойност на 180 хиляди евро,  също ще вземе бонуси  обяви гръцкия премиер Алексис Ципрас.  

Ще бъдат платени здравите вноски на хора, които са били затруднени да ги внесат. Пари ще получи и всяко дете в домакинствата, които имат доходи под 18 хиляди евро на месец.

В България обаче и дума не се обелва за децата.

Родителите /само бедните/ получават по 38 лева детски и трябва да целуват ръка на правителството за милостинята.

На пенсионерите им се подхвърлят 20 евро за Коледа и за Великден.

Ако сега правителството не ни чуе, ще излезем по площадите по време на европредседателството.

Тогава дано Европа ни чуе, заканиха се обидените стари хора.

Автор Станислава Славова  Skandalno.net                    http://skandalno.net/

Предишна статия

Брюксел е най-големият ДЛЪЖНИК на България!

Следваща статия

Касовите бележки можем да ги представим пред Свети Петър…

Други интересни