Ремонтите в София са под всякаква критика, Фандъкова да прекрати договора за ”Дондуков”

Автор: Няма коментари Сподели:

”Чисто новият” бул. ”Дондуков”

Извънредно заседание на СОС заради некачествените ремонти и прекратяване на договора за ремонт на бул. ”Дондуков” поискаха в писмо до кмета Йорданка Фандъкова трима общински съветници-Марта Георгиева, Иво Божков и Трайчо Трайков.

Отговорност и задължение на Столичен общински съвет е да предприеме нужните мерки за прекратяване на порочния кръг с некачествено ремонтиране на градската инфраструктура. Досега налаганите санкции и мерки от страна на кмета и неговата администрацията са очевидно неработещи и не предотвратяват разхищаването на общински средства за незадоволителни резултати, пишат в мотивите си те.

Според тримата съветници, проблемите с некачествено изпълняваните ремонти не са изолирани, а представляват системен проблем в начина, по който общината извършва контрол и съответно защитава интереса на софиянци, техните пари и тяхното право да живеят в благоприятна градска среда.

“Споделяме констатациите в отвореното писмо на гражданската организация „Спаси София” и се присъединяваме към техните конкретни искания за свикване на извънредно заседание на СОС, което да вземе решение за предприемане на краткосрочни и дългосрочни мерки за решаване на проблема с некачествените ремонти, извършвани с парите на данъкоплатците.”, се казва още в писмото им.

Те настояват също така кмета на София незабавно да прекрати договора за ремонт на бул. „Дондуков” с фирмата изпълнител поради системни публично установени некачествени дейности, съществено отклонение спрямо параметрите, разписани в спечелената обществена поръчка, както и забавяне на строителството с повече от 10 календарни дни (основание за едностранно прекратяване на Договора по член 20, т. 2.3).

Администрацията на кмета на Столична община, отговорна за изготвянето и сключването на Договора за обществената поръчка, както и за контрола за качеството на изпълнение трябва да понесе отговорност за сгрешения подход и липсата на надзор. Този ремонт се превърна в олицетворение на хаоса, изкуствено създадените конфликти между ползвателите,  и неспособността на Столична община да организира правилно и трайно подновяването на инфраструктурата на града, смятат Трайков, Божков и Георгиева.

https://frognews.bg/novini/remontite-sofiia-pod-vsiakakva-kritika-fandakova-prekrati-dogovora-dondukov.html

Предишна статия

НЕ ЗНАМ КАКВО ПРАЗНУВАМЕ ДНЕС, ТОВА, ЧЕ СПИМ ЛИ?

Следваща статия

В страната на тиквите мафията диктува на здравеопазването

Други интересни