Лазерното оръжие поразява противника с висока скорост и голяма точност…

Автор: Няма коментари Сподели:

Китайската компания Hongfeng („Хунфен”) е създала лазерно оръжие за борба с терористи и екстремисти, съобщи в. „Глоубъл таймс”. Новото оръжие ще може да поразява на разстояние от 200 м. 

Лазерът беше демонстриран най-напред от китайската корпорация за авиокосмически науки и промишленост (CASIC) по време на антитерористични учeния на китайски спец части в централната провинция Хъбей. 

Оръжието включва оптически мерник, спомагателен източник на захранване, устройство за дистанционно управление на огъня и лазерен излъчвател. 

„Лазерното оръжие поразява противника с висока скорост и голяма точност. То е безшумно и при изстрел няма проблясване”, каза в интервю инженер-конструкторът Ян Ачжъ. 

Той посочи, че новото средство за борба с екстремисти е по-удобно, защото няма откат. Освен това, поддържането на лазера е много евтино. Очаква се това оръжие да се използва за охрана на участниците на 19-тия конгрес на компартията на Китай, който започва на 18 октомври в Пекин.

 През последните години китайското правителство активизира борбата с тероризма и засили мерките за сигурност на стратегически важни обекти и в обществения транспорт. Специално внимание се отделя на предотвратяването на атентати още докато са в етап на планиране. 

Наскоро властите в Синдзян-уйгурския автономен район в Северозападен Китай създадоха приложение за смартфони, чрез което всеки може да съобщи на правоприлагащите органи за подозрителни лица.

Прочети още на:     http://www.bgnes.com/tehnologii/hi-tech/4541781/

Предишна статия

Такива очила ще струват колкото смартфон

Следваща статия

Живеем в общество, което се самоунищожава

Други интересни