И сега законите дават възможност всички, които са употребили право на пенсия…

Автор: Няма коментари Сподели:

Крилатите фрази „Вие сте прости и аз съм прост, за това се разбираме” и „материалът ни е лош” на вожда и премиер Бойко Борисов следват чинно военният министър Красимир Каракачанов и постояният секретар Антон Ластърджиев. В МО са настръхнали от едно окръжно писмо и безпринципни назначения на свои хора и послушковци. Тяхната наглост стигна връхна точка миналата седмица, когато на 13.09.2017 г. бе изпратено окръжно писмо до всички директори на дирекции, подписано от постояния секретар, в което безочливо се твърди, че има установена практика, в която всички пенсионери по различни закони се освобождават своевременно и се прехвърля отговорността за това искане тези хора да бъдат оставени на работа на директорите.

Пропуска се малката подробност, че заповедите за удължаване на работата на хората се подписва именно от министъра и постоянния секретар. Значи ли това, че те не могат да кажат „НЕ” и да отказват. Оставаме с впечатление, че министърът и постоянният секретар нямат отношение към тези неща и подписват всичко, което им се предложи, пишат до Фрог нюз служители във военното ведомство.

И сега законите дават възможност всички, които са употребили право на пенсия или са придобили право на пенсия да бъдат освободени, не е необходимо да се чака 01.01.2018 г., стига да има желание и политическа воля, която в МО твърдо липсва.

В същото време, в рамките само на няколко дни преди това писмо, те са назначили генерал от резерва Красимир Кънев от длъжност „съветник” като директор на дирекция, през която трябва да минат много пари. Навършил пределна възраст за военно звание началник на отдел, стана държавен служител. А бригаден генерал Калин Кузманов, навършил пределна възраст, стана държавен експерт в дирекция „Стратегическо планиране“, която управляваше без конкурс. Без коментар е назначението на любимеца на Ластърджиев Любомир Михайлов, който се уволни специално, за да спечели конкурса за главен кадровик на армията или директор на дирекция „Управление на човешките ресурси в отбраната“. По съвет на благодетеля си, не се възползва от правото си на пенсия, та да не трябва да го пенсионират от 01.012018 г.

Няма да коментираме и всички онези пенсионирани военни, които по цял ден преливат от пусто в празно, но са верни доносници на политическото ръководство и получават голяма заплата без много усилия. В същото време, в писмото цинично се твърди , че това се прави от грижа за младите хора и за „старт в кариерата“. А истината е, че се прави, за да се освободят места на свои и верни хора, пишат още възмутените чиновници.

И още. Пет директорски места от 01.01.2018 г. ще бъдат овакантени и на тяхно място ще бъдат назначени наши хора и послушковци, за които не е важно да разбират от „военна музка“, а да изпълняват. Да отговарят по преданност, като съученика на министър Ненчев от с. Кукурево, който бързо целуна ръка на министъра и постояния секретар и срещу някой и друг банкет за негова сметка, както самият той се хвали, сега „коли и беси” в сградата.

Кумгейт не е само в Хасково и Габрово. Има го и във военното ведомство в София, където войводата-министър се обгражда само с верни и послушни директори и чиновници.                                                                                                          http://afera.bg

Предишна статия

Първо вечеря, след това предателство!

Следваща статия

Ако на някой му стиска да дойде в окопа…

Други интересни