Дайте ни продукцията от „Емко“, иначе зачеркваме България

Автор: Няма коментари Сподели:

Индийската армия си иска договореното от ”Дунарит” и ”Емко”

Държим производителят „Дунарит“ да си изпълни задълженията към нас и да ни предаде готовата продукция. Имаме договор за това. Кинтекс е търговец, който е одобрен от нас и производителя. Ако държавата продължи да пречи това споразумение да се изпълни по правилата на закона, ще има много тежки последици.

Това заявил представител на индийската държава, в частност на военното министерство в Делхи, който пристигнал в София преди два дни. За посещението Фрог нюз научи от свои източници в Министерство на икономиката. Високопоставеният индиец обяснил човешки на министър Емил Караниколов, че който си позволява да нарушава международни споразумения и правила, трябва да е готов да понесе последствията. Такива ще са вкарването на България и български производители на военна продукция в „черен списък“. Това на практика е зачеркване на страната ни като някакъв фактор на оръжейния пазар.

Което пък се изчислява в стотици милиони загуба за производителите, търговците, посредниците и най-вече за държавата, защото ще загуби огромни данъци. Освен това ще се затворят предприятия, хиляди работници ще останат на улицата и държавата ще трябва да поеме грижата за тях и техните семейства.

Опитите на министър Караниколов да обясни на индийците, че ВМЗ – Сопот може да поеме поръчката предизвикал нова остра реакция. Наложило се индиецът да му обясни, че ВМЗ не може да произвежда точно тези муниции, които са поръчани на „Дунарит“. Обяснил също, че ВМЗ не е предпочитан в Индия по много причини. На всичкото отгоре желаната продукция е готова и чака да бъде транспортирана, което не става по неясни причини и недопустима намеса на държавата в перфектно сключена и изпълнена поръчка.

 В крайна сметка Караниколов обещал, че на 6 октомври Междуведомствената комисия може да вдигне забраната върху лиценза на „Дунарит“ и „Емко“, което ще отпуши ситуацията.

 От лекцията на индийската страна Караниколов научил също, че “Кинтекс” посредничи, но не може да изнесе самостоятелно продукцията към Делхи, защото индийците нямат договор с “Кинтекс”, а с “Емко”. А “Емко” са избрани след т. нар. „прострелване“. Това означава, че индийците са проучили възможностите на производителя и са одобрили продукцията му.

 ВАЖНО! 

Скандално развитие по казуса с „Дунарит“ и „Емко“ се очаква в европейската комисия. 

България може да бъде тежко санкционирана за нерегламентирано финансово подпомагане на участник в схемата за заграбване на „Дунарит“. 

Става дума за незаконното наливане на близо 40 млн на фирма Виафот, която се свързва с Делян Пеевски. 

Кой е наредил да се подарят милиони данъкоплатците на олигарха от ДПС и защо? Очаквайте подробности.  

https://frognews.bg/biznes-turisam/indiia-daite-produktsiiata-dunarit-inache-zacherkvame-balgariia.html

Предишна статия

СКАНДАЛ – Отпускане на неоторизирана държавна помощ в размер на 40 млн лева на офшорка…

Следваща статия

БИВШИЯТ ДИРЕКТОР НА СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ НЕ ИСКА ПОВЕЧЕ РЪКОВОДНИ СЛУЖБИ

Други интересни