Разговорът “по същество” и разговор “по принцип” имат коренно различно значение…

Автор: Няма коментари Сподели:

                    Nikolai Markov

Разговорът “по същество” и разговор “по принцип” имат коренно различно значение. Да не говорим за смисъл.

Имахме един политически шут Плевнелиев, който с допотопно задоволство казваше : “Да оставим институциите да си свършат работата.” Този напълно безсмислен израз беше подхванат от редица управници, журналисти, политици и прочее нездрави хора. Нима институциите имат друг смисъл, освен този, да си свършат работата?

А сега да видим, конкретно, как изглежда това нещо в реалнатадействителност. Да разгледаме два напълно идентични случая – циганинът, ритнал германка в метрото и скандинавецът, ритнал в главата чистачка в български хотел. Какъв беше резултата от това, че институциите са си свършили работата? 

Отговорът е в разговор “по същество”, според който българският циганин отива за три години ефективно в германски затвор, независимо, че е диагностициран като невменяем, а напълно здравия скандинавец се освобождава от наказателна отговорност от Несебърския съд и заплаща само глоба от 4500 лева!? Схващата ли двойните стандарти в правосъдието?
……………………………………………………………………………..
Ако европеец или който да бил друг ни блъска с шутове в главите, това не е опит за убийство, а административно нарушение приключващо с глоба. Ако български гражданин, бил той и циганин, ритне европеец, това винаги е престъпление!
……………………………………………………………………………..

Така стои въпроса с ценностите, господа другари! По същият начин стои въпросът със стандарта на живот, здравеопазване, сигурност и прочее. Тук се прилагат двойни стандарти и при тяхното прилагане ние сме на трето място. Гарантирано от българската политическа мафия, която ще обслужи чуждите и ще унищожи своите с една едничка цел – собствено оцеляване. Последното пък се гарантира от ЕС и НАТО, ако се наложи с оръжие.

Не зная колко от евроатлантическите ни партньори съзнават, че не заради политика и идеологии вече загубиха България, а заради собствената си безгранична алчност, двойни стандарти, лицемерие, арогантност и смешно нелепа надменност…

https://www.facebook.com/nikolai.markov.566

Предишна статия

Моята баба, която беше първия ми ментор казваше така: “Сине, чуеш ли, че…

Следваща статия

ИМА И ТАКИВА ХОРА – ДЕТО „СЕ НЕ ГУБЯТ“

Други интересни