…ЗАГРАЖАДАТ ВЕСЕЛИНА ТОМОВА!

Автор: Няма коментари Сподели:

На 16 септември т.г. единствена АФЕРА публикува: „КОЙ Е „ВЪТРЕШНИЯТ ЧОВЕК“ И „ДРУГИЯТ“ КЪМ „НАГЛИТЕ“, С КОИТО ЦВЕТАНОВ ЗАПОЗНАВА ЕКСГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР НА МВР?“.

Разследването на АФЕРА последва веднага след изявление на бившия главен секретар на МВР Калин Георгиев, който в тв интервю изрече, във връзка с „разследването“ на „Наглите“: „Тогава МВР получи информация благодарение на Цветан Цветанов, който беше министър.  Той ни запозна с един човек, който после направи контакт с друг, от когото получихме информация.  Не мога и нямам право да кажа кой е този човек.“

Информацията, която публикува АФЕРА в „КОЙ Е „ВЪТРЕШНИЯТ ЧОВЕК“ И „ДРУГИЯТ“ КЪМ „НАГЛИТЕ“, С КОИТО ЦВЕТАНОВ ЗАПОЗНАВА ЕКСГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР НА МВР?“ е не стопроцентово достоверна, а с хиляда процента достоверност, и тъй като не сме „нов антикорупционен орган“, както написахме тогава – питаме, иначе, ако бяхме такъв –  знаехме какво да направим.

И сега – внимавайте! Защо с последващи действия се доказа на практика, че НЯКОЙ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО СЕ СТРАХУВА ОТ ПУБЛИКУВАНИТЕ ВЪПРОСИ!

Впрочем, тъй като АФЕРА не е от вчера, бяхме напълно наясно и напълно подготвени за последвалата интервенция от заинтересовани среди и от това, че ще изпаднат в паника и истерия.

Само часове след публикуването на „КОЙ Е „ВЪТРЕШНИЯТ ЧОВЕК“ И „ДРУГИЯТ“ КЪМ „НАГЛИТЕ“, С КОИТО ЦВЕТАНОВ ЗАПОЗНАВА ЕКСГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР НА МВР?“, на 16 септември т.г., към мен се обърна мой познат, когото уважавам, но който няма никакво отношение към разследваща журналистика, МВР, служби и прочие, и който ме помоли: „от статията да бъде свалено името на Петър Христов“, тъй като негова позната твърдяла, че „нещата не стояли точно така, както са написани“.

Любезно отвърнах, че по никакъв начин статията няма да бъде променена, нито пък свалена. Разменихме любезности и толкова.

Два дни по-късно в определено медийно пространство напоително излезе с изявления Алексей Петров, който по темата „наглите“ вкара в обръщение похвала към бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, като в тв интервюто си пред Сашо Диков, същият Алексей Петров поднесе „информация“, че двама криминални елемента, които били засечени „по карти“, понеже нямали доверие на никого, се обърнали към Цветан Цветанов и той, чест му правело, развързал „разследването“ по „наглите“.

Информация, която напълно изкривяваше изнесеното от сайта АФЕРА и конкретните въпроси, които зададохме на главния прокурор Сотир Цацаров, за да направи проверка.

Информация, която неглижираше изнесеното от АФЕРА и едва ли не изкарваше Цветанов за орден, вместо да бъде проверяван за действията си.

На 19 септември т.г. последва нов „пласмент“ към АФЕРА и към мен.

Мой познат поиска от мен да му дам „друг телефон, не този телефонен номер, който ползвам“, защото искал да ми каже нещо важно. Отказах да дам друг телефонен номер. И той се свърза с мен на обичайния телефон на който разговарям с всички, които имат необходимостта да ме чуят.

С леко притеснен глас, познатият ми ме уведоми, че ми се обажда във връзка „с една статия, която си публикувала“ без дори да назове заглавието и. Разбира се от целия разговор стана ясно, че става дума за публикацията на АФЕРА: КОЙ Е „ВЪТРЕШНИЯТ ЧОВЕК“ И „ДРУГИЯТ“ КЪМ „НАГЛИТЕ“, С КОИТО ЦВЕТАНОВ ЗАПОЗНАВА ЕКСГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР НА МВР?

Много се притеснявал „един силен човек, който въртял целия град“ и по всякакъв начин „се търсело КОЙ Е ИЗТОЧНИКА МИ НА ИНФОРМАЦИЯ“. На мене „нищо нямало да ми направят“, „търсело се кой е източникът и кой е информаторът, дал информацията“. Търсели ми телефона, щели да го намерят от Варна. „Била съм осветила ВТОРОТО ЛИЦЕ…“ „Че къде има написано име на второто лице?“, питам наивничко. „Нямало име, ама всички разбрали за кого става дума и бил ОСВЕТЕН…“.

Та, да внимавам. Търсел се източникът – информатор.

Така, на практика, „осветената“ информация, за която попита АФЕРА, бе индиректно потвърдена, заради паниката и истерията в определени среди, свързани с Цветан Цветанов.

След 16 септември т.г., въпреки че АФЕРА се обърна директно към главния прокурор, от прокуратурата мълчанието е гробовно. За разлика от случаи с публикации в АФЕРА, като за убито куче, когато главният прокурор реагираше незабавно и само часове след публикуването на статиите.

АФЕРА ПИТА НАСТОЯТЕЛНО: КАКВО ТРЯБВА ДА МИ СЕ СЛУЧИ НА МЕН – ВЕСЕЛИНА ТОМОВА, ИЛИ НА ТЪРСЕНИЯ ПОД ДЪРВО И КАМЪК „ИЗТОЧНИК НА ИНФОРМАЦИЯТА“, ЧЕ ДА РЕАГИРА ПРОКУРАТУРАТА?!!!

Иначе на хората на Цветанов препоръчвам: с мен по-полека. Не знаете откъде ще изскочи заека.

Веселина Томова                                 http://afera.bg

Предишна статия

БОЙКО, СЛАВИ И ФЕЙСБУК…

Следваща статия

Отговорите ги знае цяла България

Други интересни