Татяна Дончева: Мафията ръководи държавата – вървим към фашизъм

Автор: Няма коментари Сподели:

Татяна Дончева

Мафията ръководи държавата. Това означава, че държавните решения дори на най-високо ниво са продиктувани от това да бъде откраднато. Вървим към фашизъм. През 30-те години в Германия фашистите започнаха с евреите, после с комунистите и накрая с обикновените хора. Страшно определение, но е така. Това заяви лидерът на Движение -21 Татяна Дончева

По думите й се краде от държавния и от общинските бюджети, а обществените поръчки са подчинени на схеми, крадат се и чужди бизнеси, особено тези, които властта счита за доходоносни.

„Това, което е тръгнало у нас, е фашизмът от 30-те години на Германия. Тогава най-напред са започнали с евреите, после с комунистите, и накрая, когато са минали към всеки човек, всекият човек не е можел да се защити с нищо”, посочи тя.

По думите й най-сериозните проблеми не се изговарят от никого в парламента.

„Дунарит не е само Дунарит, а са няколко завода – в Трявна, Монтана и Русе, към които „Детето чудо” е проявило аспирации и иска да ги вземе. „Детето чудо” отрича това, но действията на неговия министър и съученик от икономическото министерство го опровергават”, коментира в разговора Дончева.

„Че „Детето чудо” не е само в това си усилие, е ясно, защото иначе не биха могли така да бъдат ангажирани държавни институции, включително митниците, „Кинтекс”, междуведомствени съвети”, допълни тя.

Според нея тази сага ще завърши не само с краха на три военни завода, които работят добре и има къде да изнасят.

„Вчера министърът на икономиката за пореден път каза, че е наредил на „Кинтекс” да развали договорите с „Емко” за продукция, която е поръчена, договорена и произведена и се намира на склад за експорт, и ще поръча това количество на Вазовските машиностроителни заводи, понеже те били държавни. „Кинтекс” е единствената фирма, през която нашите военни заводи изнасят продукция в чужбина, но на търговете в Индия са се явявали „Кинтекс” заедно с производителя”, отбеляза Дончева.

„Прехвърлянето на сделката от един завод, който индийците са одобрили, инспектирали и приели, върху друг означава, че има 100-процентова опасност индийците да откажат да приемат такава продукция и да откажат плащане”, предупреди тя. „Детето чудо” не е толкова елементарно и разбира тази опасност и се питам защо това се случва”, допълни Дончева. Според нея това ще причини дългосрочни щети за България.

Тя подчерта, че договорите с Индия трябва да бъдат спазвани безпрекословно, ако искаме да запазим пазарите. По думите й обаче от провала на нашите отношения с индийския пазар имат интерес както руснаците, така и американците.

„Детето чудо” според мен не може да действа само, то не е толкова глупаво. Той не може да не си дава сметка, че това е реална опасност. Без външен гръб това не може да се случва и това е реална опасност за сигурността на България. Нашето членство в ЕС по никакъв начин не ни спасява от тези опасности”, категорична беше Татяна Дончева.

По думите й прокуратурата напоследък повдига обвинения за абсолютно неизвършени престъпления.

„Снощи разбрах, че след като Емилиян Гебрев е прехвърлил акциите на сина си в „Дунарит”, сега са привлекли като обвиняем и сина му, за да може да продължават да държат дружеството без лиценз. Прокуратурата участва в пладнешки грабеж. Това беше както по отношение на КТБ, така и тук”, заяви тя.

„Министърът на икономиката дотук по груби мои сметки е извършил 4-5 тежки престъпления”, твърди още Дончева.

Председателят на Софийския градски съд Калоян Топалов е подал оставка заради натиск „от главния прокурор и цялата кохорта на министър-председателя в Съвета”, на който не е издържал, е мнението на Татяна Дончева.

По думите й са искали от Топалов безпрекословно подчинение и запазване на позициите на онези съдии по ключовите места, които вече бяха разработили определени трасета.

Във връзка с новата мегаагенция за борба с корупцията Дончева коментира, че и управляващите, и опозицията предлагат префасониране на съществуващи неща.

„Законът на ГЕРБ е ясен, той се състои от три елемента, които действат и към момента и няма смисъл да се влагат върху тяхното комбиниране очаквания за нещо качествено различно”, отбеляза Дончева.

„Законопроектът на БСП, който има претенции, че разследващите функции щели да го подобрят, може да бъде подложен на унищожителна критика, която ще спестя, защото не искам да обезсърчавам колегите, които са вложили труд в това”, каза още тя.

„В тяхната машина няма никакви части. Има едно изречение, в което пише, че новият директор, назначен от президента, ще определи това. На практика БСП ви продава празен кашон заедно с рецептата, че трябва президентът да назначи конструктора,

„Много е смешно, когато с два абсолютно ерзац механизма управляващи и опозиция ви промотират борба с корупцията. Това е предназначено за Брюксел и поредния доклад”, посочи Дончева.

За мен президентът Радев е част от групата на Шаро. Много се радвам да направи нещо, което не е съгласувано с Цацаров. Ще се радвам, да ме опровергае, каза още Дончева.

Като мълчим, ще ни се случи това, което е станало в Германия през 30-те. Ще дойде до нас…., завърши тя.

https://frognews.bg/politika/bfs-2017-09-13.html

Предишна статия

Чайка и Цацаров – любов и още нещо

Следваща статия

Сърбите отвориха магистралата Пирот-Калотина, ние обявихме само поръчките…

Други интересни