ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ПРОКУРАТУРАТА И МВР ДА РАЗПИТАТ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ

Автор: Няма коментари Сподели:

Във връзка с изявленията на Алексей Петров пред жълтата агенция пик, че бившият заместник главен прокурор Бойко Найденов е „мозъкът на отвличанията“, АФЕРА разговаря с Бойко Найденов:

–  Здравейте, господин Найденов. Имате ли идея защо Алексей Петров точно сега прави подобни изявления, набърквайки конкретно Вашето име?

–  И аз това му се чудя. В смисъл, те вариантите не са чак толкова много, може би просто някакво лично отмъщение – това е единият вариант. Те много хора не ме обичат, това е ясно. Но пък не ме клеветят…

  Много е странно това, че Алексей Петров директно посочва Вашето име, тъй като наблюдавайки досега неговите медийни прояви, той не говори с конкретни имена, обикновено заявява, че ще говори на по-късен етап, след време и прочие… Странно е, че сега посочва конкретно Вашето име. Активира ли го някой?

–   Може би… Не знам, друго се замислям. Аз не преча на никой абсолютно в момента. Напуснах. Махнах се…

–   Работите като адвокат, нали?

– Адвокат съм. Така че не виждам с какво предизвиках такова внимание. Може би той трябва да го каже. Предполагам, че все пак ще се задействат сега прокуратурата и МВР да го разпитат. Това е задължително според мен. След като казва подобно нещо, нека да каже какви доказателства има. Прочетох и в „24 часа“ две неща, които лично мен ме притесняват. Той казва там, че ще ме чака „И в съда“…

  „Ще го изчакам и там, подчертавам – и там”, така го е казал.

–  Къде на друго място ще ме чака? Това звучи като заплаха. Не знам, аз не го познавам този човек. Виждал съм го като беше в ДАНС, тогава уж работехме заедно… Иначе 20-30 години работя тая работа /б.р. като прокурор/ и никога не съм водил лични битки срещу никой.

– Не мислите ли, че това може да е отклоняване на внимание, защото за една такава група за отвличания, какво може да направи един прокурор?! По-скоро ресурса за покриване, за заслон, за съдействие на такава група идва от МВР, от спецслужбите…Един прокурор дори и да иска, не може да осигури такъв оперативен ресурс на подобна група за отвличания… А Алексей Петров в интервюто си се изказва изключително ласкаво за МВР и службите…

–  /смее се/ Един прокурор седи на бюро… Като прокурор ти даже и не виждаш хора… Аз си спомням последните години, стоя зад бюрото, влизат хора за срещи, разпределяш едни преписки, и нямаш жив контакт дори и със служителите там… Няма как да стане. Ти нямаш нито ресурса, нито възможностите, няма как да стане това, за което ме питате.

–   Ще го съдите ли?

–  Категорично. Дали е той или някой друг, няма никакво значение. Ще го съдя за да изчистя името си.

Разговаря: Веселина Томова                                                  http://afera.bg

Предишна статия

ТОЯ ОТЛЯВО, НЕЩО КАЗА ЛИ ЗА РЕШЕНИЕТО НА КАБИНЕТА НА ТОЯ ОТДЯСНО, ЗА ЗАПЛАХАТА РУСИЯ?

Следваща статия

Федерико Фелини и Джулиета Мазина: маестрото и птицата…

Други интересни