Атанас Атанасов: Битка срещу корупцията няма…

Автор: Няма коментари Сподели:

Най-голямата политическа заплаха в България е неразследваната и ненаказана корупция”. Това заяви лидерът на ДСБ генерал Атанас Атанасов пред Нова телевизия.

“Радев е едва ли не олицетворение на чистата сила, която ще се бори с корупцията. Той обаче няма никакъв ресурс да направи това. Защото без колебание той подписа указ за назначаването на две изключително спорни фигури – Младен Маринов за главен секретар на МВР, и на шефа на ДАТО Цветан Китов”, уточни той.

“Очертава се една битка кой да назначи началника на новия антикорупционен орган. Кой да назначи следващия Филип Златанов, експредседателя на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, за да може да му пише в тефтерчето,” уточни Атанасов.

“Борисов трябва да слезе от властта, за да можем да започнем да се борим с корупцията. Това е една фасадна власт”, посочи той. Според него, в момента има достатъчно органи и звена, които трябва да се борят с корупцията, но не го правят.

Той бе категоричен, че ще има само отделни случаи, като този със суджука, които да се хвърлят на обществото, но нищо съществено няма да се случи.

“Имитация е най-точната дума за антикорупционните действия. Нашите партньори в НАТО и ЕС очакват да направим нещо по въпроса, но ще останат разочаровани. Същите хора, преместени на нови места, пак нищо няма да направят”, смята лидерът на ДСБ.

https://frognews.bg/novini/atanas-atanasov-bitka-sreshtu-koruptsiiata-niama-vaprosat-koi-naznachi-noviia-zlatanov-pishe-teftercheto.html

Предишна статия

ВИЖТЕ КАК АВТОМОБИЛ СЪС СТИКЕР НА ПРОКУРАТУРАТА ПАРКИРА НАЙ-НАГЛО НА МЯСТО ЗА ИНВАЛИД…

Следваща статия

ЗАЩО „НОВ АНТИКОРУПЦИОНЕН ОРГАН“ Е ПУНТА МАРА. И ЗАЩО ТРЯБВА ДА ГИ ПОМЕТЕМ!

Други интересни