Да ни е честито новото старо име на Мусала…

Автор: Няма коментари Сподели:
                                                                   Nikolai Markov

Гласувал съм за Радев, затова имам право да съм критичен към него. За съжаление, вече и да се срамувам!

Днес, президентът Радев отказа да подпише указ за смяна на името на връх Мусала, което име е турско. Това турско име остава! Предложението беше най-високият връх в България да се казва Свети Иван Рилски.

Има цяла плеяда от червени лъснати бизнесмени, повечето от тях нарицателни имена, които правят и невъзможното да представят Радев като “прероден Левски”, “генералът- бунтар“, “патриотът-защитник” и много други гръмки думи. Тия с парите ги разбирам, защото повечето ги познавам лично и знам точното ниво на мозъчното им съдържание. Толкова си могат.

За мен Радев е лично разочарование и поредната обикновена парцалена кукла в ръцете на познати задкулисни политически играчи.Той видимо няма своя воля, но е добър артист и това не може да му се отрече. Не по лош от банкянското чучело, но малко по червено. Затова ще спра до тук.

Условно ще приема, че генералът-патриот не е от дългата редица армейски генерали пристанали булки на ДПС. Знаете кои са, но не знаем колко са, защото има и невидима страна. Ще приема също, че другарят Радев е убеден в правотата на действията си и отказа му да махне турското име на върха. Той си знае скритите и явни мотиви за този отказ, аз също ги знам! Коментарът е излишен, защото отказът е вече факт.

Това, обаче, ни превръща в непознати и аз се срамувам от генералските пагони, при това не само неговите. Не ме интересува какъв пилот е – това е професия не същност. Същността е – жертвоготовно да държи жена си за фустата.

Доказателствата сочат достатъчно ясно, че генералските пагони са обикновен пропуск за политическа кариера и увличане на голяма част от българските граждани до пропастта под Мусала. От там надолу последствията ги знаете или поне повечето се правят, че ги знаят.

Да ни е честито новото старо име на Мусала и да на чувам повече и дума за ръката, която отказа да подпише президентски указ, в който да увековечи името на титаничен български светец…

https://www.facebook.com/nikolai.markov.566?fref=ts

Предишна статия

Покъртителна реч на Тодор Жовков

Следваща статия

Черно-белите учебници: това ли е проблем №1?

Други интересни