Лекарствената мафия прави пореден опит да овладее публичните средства на НЗОК

Автор: Няма коментари Сподели:

Лекарствената мафия прави пореден опит да овладее публичните средства на НЗОК, разкри АФЕРА.

В ход е перфидно изхвърляне от Здравната каса на  нейния подуправител  д-р Димитър Петров, който през последните месеци се доказа като борец срещу паралелния износ на скъпоструващи лекарства и се обяви в защита на правата на пациентите. Неговата принципна и остра позиция очевидно е разгневила бялата мафия и е задействан план за отстраняването на д-р Петров.

Планът за отстраняването на д-р Димитър Петров вече е в ход.

От днес д-р Петров е в отпуск.

Днес изтича и срокът за обявения конкурс за директор на дирекция „Лекарствена политика“ в НЗОК. За този пост гласят бивш скандален служител на НЗОК от 2010 година – Галя Кондева. Кондева беше част от скандала с разследването на ДАНС за лекарства за диабетици, като тогава  беше извършвано претърсване и по домовете. Източници от ДАНС на АФЕРА бяха потресени като чуха кого готвят да се върне на бял кон в Здравната каса.

Случаят, както става по родните ширини, беше смачкан в прокуратурата, но Галя Кондева по-късно напусна НЗОК. Кондева е протеже на сегашния зам. министър на здравеопазването Лидия Ненчева – бивш аптекар на болница „Токуда“. Галя Кондева е и състудент на депутата от БСП Емил Райнов.  Тя беше част от екипа му, когато той оглавяваше надзора на НЗОК.

След като Галя Кондева е готвена да спечели и  ще спечели конкурса за шеф на дирекция „Лекарствена политика“ в НЗОК, схемата е – от 01.09. 2017 година да я направят моментално и подуправител на НЗОК – на мястото на д-р Димитър Петров.

Д-р Димитър Петров пък  ще бъде изхвърлен, за да спре да говори истината за паралелния износ на лекарства и да спре да осветява как определен кръг от фирми и хора отнемат лекарствата на болните в България и ги продават в чужбина в пъти по-скъпо. Разследвания, които прави и Валя Ахчиева в „Открито“, където лъсна и далаверата на Веселин Марешки.

Крайната цел е зам. министър Лидия Нейчева да оглави надзорния съвет на НЗОК, а протежето и Галя Кондева, като подуправител, да стане член на Надзора.  И тогава в ръцете на една много добре организирана група в МЗ и в НЗОК ще се сключват договори с фирми за лекарства, ще се определят цени на лекарства и отстъпки за тях.

Мафията, чрез свои хора във властта, пък ще имитира дейност в името на пациентите, като зад гърба на обществото ще лапа милиони на гърба на същото общество.

Пресен пример за лицемерие, облечено във власт, е последният законопроект за промяна на закона за лекарствата.

Законопроектът от седмица е качен на сайта на МЗ и е толкова скандален, колкото е некадърно написан.

Уж ще се бори държавата с паралелния износ на лекарствата, но вместо мерки за това, бележат се действия, които само ще доведат до преразпределяне на баницата в паралелния износ. Едни милиони левове да се вземат от едни, за да се дадат на други играчи.

А болните?! За тях ще пишат журналистите.

Как да се обяснят иначе два скандални факта, свързани с този „законопроект“?

Първият, че от работната група, която го е подготвяла, са били игнорирани НЗОК и ИАЛ!

Точно тези, които ще прилагат закона, не са участвали в неговото писане!

А вторият – това, че са били извикали в една зала на МЗ шефовете на ИАЛ, и им е било казано, че няма да излязат от там, докато не подпишат закона.

Та нали били „едно голямо семейство“ със заместник-министър Лидия Нейчева!

Резултатът от тази „среща под ключ“ в МЗ е, че шефовете на ИАЛ НЕ СА ПОДПИСАЛИ псевдо промяната в закона.

Защото тя е насочена срещу грижата за здравето на хората.

Дали Парламентът ще го приеме, за да продължи безконтролното отнемане на лекарствата от пациентите, заплащани от НЗОК, дали ще сменят  подуправителя Петров с поредната пионка в схемата – ще разберем на 01.09.2017 година.

Afera.bg                                http://afera.bg

Предишна статия

„ДОГАН НЕ Е ПРОМЕНИЛ ОТНОШЕНИЕТО СИ КЪМ БОРИСОВ“

Следваща статия

Закон Непривязанности утверждает…

Други интересни