Годините на прехода – разгул на простотията, корупцията и аморалността…

Автор: Няма коментари Сподели:

Проф. Николай СлатинскиИзточник: БГНЕС

Ние някога се юрнахме да правим Промяна. Аз се включих тогава, създавах с шепа приятели СДС в Перник, но не бях прочел 100-те най-важни книги за политиката (повечето от тях не бяха достъпни за простосмъртните). И огромното мнозинство такива като мен също не ги бе прочело.

Впрочем, за себе си зная, че ако ги бях прочел, за нищо на света нямаше да се захвана с политика. Сега обаче извинение няма. Тези 100 най-важни книги са достъпни за всички. И всеки може да ги прочете. Ето защо извинение вече няма.

Напълно съм убеден, че след известно време тези няколко години ще бъдат разглеждани като срам за нашия народ, като най-ниската точка на политическо и обществено падение, като време на пропуснати възможности и пропилени шансове, като Време на Безвремието, като разгул на простотията, корупцията, клептоманията и аморалността в обществените дела, като време на разнормализиране на България и превръщането й в ориенталски заден двор на същинска Европа – онази, към която се стремят на талази, на девети вълни децата на България. И не само децата, а вече всеки, който търси по-законен, по-справедлив, по-смислен и по-европейски живот. Затова всички те изтичат от България като кръвта на тежко ранено животно.

Казах за 100-те книги. В някои от тях пише, че сред тези, които днес служат на и обслужват влачещите страната ни назад, дори сред тези, които я влачат назад, са и хората, които утре, когато ние се отърсим от днешното трагично и гадно, разпадащо държавата и разяждащо социалната й тъкан време, ще бъдат първите заклеймяващи това време, ще бъдат първите му многогласи критици, ще бъдат първите репресирани от него, ще бъдат в първите редици на новите борци за правда и свобода!

Този път нямаме оправдание, че не сме имали как да знаем. Този път нямаме право да казваме, че не сме чели и не сме чули. Затова днешните млади българи, единствената и последна надежда на България трябва да си отварят очите на четири и ушите на осем. Да се вглеждат и да се вслушват – кой какво прави и какво говори. Да помнят. Да помнят много добре. И да мислят. Да внимават.

Защото точно както на нас (и поради нашата глупост, нашата неопитност, нашата наивност и нашата неподготвеност) ни откраднаха Прехода, така и на тях ще се опитат да им откраднат Прохода – от безпаметния и омерзителен, некадърен и алчен, безпардонен и злобен, арогантен и корпулентен на куб постсоц, към жадуваната нормална, модерна, демократична и европейска България!

Проф. Николай Слатински- фейсбук        http://frognews.bg/novini/uefa-2017-08-06-0.html       

Предишна статия

Майки, пишете на Макрон и Тръмп, на Радев няма смисъл…

Следваща статия

УПРАЖНЕНИЕТО „ДОГАН“

Други интересни