Руски олигарх продава всичко в Русия и се мести в САЩ

Автор: Няма коментари Сподели:

Михаил Прохоров, заемащ 12-то място в класацията на най-богатите хора в Русия, продава цялата си собственост в Русия и се премества окончателно в САЩ, съобщи ”Финанс”.

Последната му сделка бе с акции на компанията за производство на алуминий “Русал”, като за 7% от акциите си милиардерът получи малко над 500 милиона долара. Той все още владее 6.7% от акциите на компанията, но по всичко личи, че усилено търси купувач и за тях.

Прохоров започна да разпродава руските си инвестиции след като през април миналата година негови офиси в Москва бяха обискирани от властите.Той бе считан за един от приближените до Владимир Путин олигарси, но явно нещо във връзките му с Кремъл не е както трябва, затова идва и решението му да се пресели окончателно в САЩ.

Според оценката на “Форбс” неговите активи в Ню Йорк възлизат на около 2.2 милиарда долара. Той е собственик на баскетболния отбор Nets, както и няколко от най-големите спортно-развлекателни арени и стадиони. Прогнозите са до края на годината Михаил Прохоров окончателно да се раздели с руските си активи и да стане американски милиардер.

http://frognews.bg/novini/ruski-oligarh-prodava-vsichko-rusiia-mesti-sasht.html

Предишна статия

Не беше далеч времето, когато любовта във всичките й превъплъщения беше на върха…

Следваща статия

Ким Чен Ун срещу Тръмп…

Други интересни