„АФЕРАТА ГЕОРГИ ГАТЕВ“

Автор: Няма коментари Сподели:

Сайта АФЕРА публикува: ГЕОРГИ ГАТЕВ ИЗПЛЮЩЯ ШАМАР НА ДАНС И ПРОКУРАТУРА – ВИЖТЕ ЖАЛБАТА МУ!“, като в публикацията приложихме пълния текст на жалбата на заместник – председателя на Бюрото за контрол върху СРСР /НБКСРС/ Георги Гатев срещу безпрецедентното и абсолютно неоснователно отнемане на достъпа му до класифицирана информация до ниво „строго секретно“.

Жалбата на Георги Гатев до ДАНС и Държавната комисия по сигурността на информацията можете да прочетете тук:

GEORGI GATEV JALBA

Сайта АФЕРА вече осветли истинските причини, поради които ДАНС и Спец. Звеното „Антикорупция“ към СГП скалъпиха мерзкото упражнение срещу Георги Гатев, респективно срещу „озаптяването“ и смачкването на цялото Бюро за контрол върху СРС.

Този анализ обаче се налага, тъй като зад „аферата Георги Гатев“ се крие дълбок въртоп от користни интереси, които наглед съсичайки персонално, уж „борейки се с корупцията“, Георги Гатев, на практика компрометират цялото Бюро за контрол върху СРС, правейки опит да го овладеят чрез натиск и обезличаване.

В жалбата си, самият Георги Гатев безапелационно и аргументирано изобличава действията на ДАНС и Спец. звеното „Антикорупция“ към СГП спрямо отнемането му на достъп до класифицирана информация.

Срокът за отговор на жалбата на Георги Гатев от страна на ДАНС и Държавната комисия по сигурността на информацията е 7 /седем/ дни – 7 август т.г. И часовникът цъка. Като бомба със закъснител. Защото: по закон ДАНС може сама да отмени решението за отнемане на достъп до класифицирана информация и да признае безумната си „грешка“. Заедно със спец.звеното по „антикорупция“ към СГП.

АФЕРА е готова да се хване на бас – ще признаят ли сами безоразието, което извършиха ДАНС & Спец.звеното „Антикорупция“ към СГП, или ще се наложи отново данъкоплатците на държавата да плащат масрафа за поредната „грешка“ на ДАНС & ПРОКУРАТУРА, когато се стигне до ВКС?!

Кое налага мишената да е точно Георги Гатев е въпрос, който ще получи отговор, след като АФЕРА изчака официалния отговор на жалбата на Гатев от страна на ДАНС. Некадърност или истерия от страх обаче налага ДАНС сами „да се осветят“, въвличайки в „мероприятието“ и спец. звеното „Антикорупция“ към СГП.

Да започнем оттук – всеки член на Бюрото за контрол върху СРС подлежи на РЕГУЛЯРНИ ПРОВЕРКИ за достъп до класифицирана информация. Последната подобна проверка на Георги Гатев е правена в края на септември месец 2016 година, се сочи в жалбата на Георги Гатев.

Проверката НЕ ПОКАЗВА каквито и да е данни, които да налагат отнемане на достъп до класифицирана информация на заместник председателя на Бюрото за контрол върху СРС Георги Гатев. Проверката се прави от страна на ДАНС.

Защо това е толкова важен момент? Защото на 28 март 2017 година съдия Светлозар Георгиев подава жалба до Бюрото за контрол върху СРС, за да бъде проверена /не/законността на прилаганите СРС спрямо него. Виж тук жалбата на съдия Светлозар Георгиев: „ЕТО Я ЖАЛБАТА НА СЪДИЯ СВЕТЛОЗАР ГЕОРГИЕВ ДО БЮРОТО ЗА КОНТРОЛ ВЪРХУ СРС! ЗАРАДИ КОЯТО ДАНС ПОРЪЧКОВО СГОТВИ ГЕОРГИ ГАТЕВ! КЪДЕ Е НАРУШЕНИЕТО НА „ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД“, БРЕ, СПЕЦ. ГОТВАЧИ, ОСВЕН В СМЕШНАТА ВИ АГЕНЦИЯ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ?!“

Както е известно и както подробно писа АФЕРА по казуса „Светлозар Георгиев“, прилаганите спрямо него СРС са в продължение на почти година, а най-фрапантното е, че е подслушван и кабинет във Варненски окръжен съд, където, забележете!, са заседавали и други съдебни състави. Което на практика означава, че са контролирани съдии, както и техните решения.

Какво излиза на практика? В края на септември 2016 година ДАНС прави регулярна проверка на Георги Гатев за лоялност към достъп до класифицирана информация. Тази проверка не показва никакви нарушения. Четири месеца по-късно съдия Светлозар Георгиев подава жалба до Бюрото за контрол върху СРС. И изведнъж, веднага след това – Георги Гатев е направен мишена от същата тази ДАНС. Какво се случва през тези четири месеца, че внезапно Гатев се оказва „нарушаващ „установения обществен ред“?!

Още повече, че по „делото Светлозар Георгиев“ има преписка в ДАНС и по нея Георги Гатев и разпитван.

Тук трябва да бъде отбелязано и нещо изключително важно: ПРОВЕРКАТА НА БЮРОТО ЗА КОНТРОЛ ВЪРХУ СРС ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЖАЛБАТА НА СЪДИЯ СВЕТЛОЗАР ГЕОРГИЕВ ОЩЕ НЕ Е ПРИКЛЮЧИЛА И В НЕЯ ГЕОРГИ ГАТЕВ ИЗНАЧАЛНО НЕ УЧАСТВА.

Апропо, участващите в проверките по съответните постъпили жалби в Бюрото за контрол върху СРС се определят по вътрешен ред установен в Бюрото.

От какво има, меко казано, да се притеснява ДАНС по проверката за /не/законността при прилагане на СРС по „делото Светлозар Георгиев“, вече е ясно и на бездомните кучета в България. Факт е обаче, че натиска и скалъпяването на „аферата Георги Гатев“ идва именно след осветяването на безобразията вършени от ДАНС по случая със съдия Светлозар Георгиев. АФЕРА бе първата, която освети този скандал и „изтичането на информация“, а какви безпрецедентни безобразия са вършили ДАНС по този случай изтече от … самата ДАНС. За сведение на „корифеите на дансаджийската мисъл“ и на „корифеите на спец.звеното „Антикорупция“ от СГП.

/Не/умишленото въвличане от страна на ДАНС на прокуратурата – вместо да извадят очи, изписват вежди.

По закон отказите за достъп до класифицирана информация не се мотивират, а се посочва единствено правно основание за отнемането. ДАНС на практика сама може да отнеме достъп до класифицирана информация и това е можела спокойно да направи с Георги Гатев, щом толкова и е пречел.

Обаче. В случая с Георги Гатев, ДАНС прави нещо безпрецедентно – продиктувано или от безхаберие, или от паника и страх от нещо, което е изключително нелицеприятно за нея и може да види бял свят – ДАНС въвлича в „упражнението“ и прокуратурата, конкретно – спец. звеното „Антикорупция“ към СГП.

Самата прокуратура няма никакви  компетенции по ЗЗКИ, освен когато има наличие на данни за престъпление. В случая с Георги Гатев обаче самата прокуратура заявява, че няма данни за извършено престъпление. И въпреки това, същата тази прокуратура сама се набутва в последвалото блато, в което я дърпа за ръката ДАНС, като за първи път напоително дава официално изявление по „случая Георги Гатев“. Давайки си или не си давайки сметка, че така подкрепя институционално ДАНС. Само че в случая – институционално подкрепя незаконно безобразие на ДАНС.

И стига дотам, че противно на закона прокурорът предлага на шефа на ДАНС да предприеме действия по преценка и произнасяне относно надеждността на Георги Гатев.

Простичко казано – ако ДАНС сама /без прокуратурата/ бе отнела достъпа до класифицирана информация на Георги Гатев, нямаше да има мотивировка, а само основание, което на практика щеше да вкара не само Георги Гатев, а всяко лице с подобен казус, да обжалва „на сляпо“, без да има хабер какво точно са измъдрили великите „не“зависими корифеи на дансаджийската мисъл.

В случая с Георги Гатев обаче ДАНС правят пак „грешка“ – и вкарват в активното мероприятие и прокуратурата. Вероятно, за да „институциализират“ действията си и утре, когато все пак мръсната афера се спука, да кажат – аааа, прокуратурата е зад нас. Обаче именно чрез тази смехотворна „застрахованост“, самата прокуратура със своето безпрецедентно официално изявление осветява и изважда на показ „митивите“ за отнемане на достъп до класифицирана информация, като на практика дава „оръжието“ на ДАНС в ръцете на Георги Гатев, за да контраатакува.

Глупост или истерична паника? Лесно е да преценят онези, които са наясно с онова, което би излязло на показ, ако щателно, всеобхватно и издъно се направи проверка не само на вършеното със СРС, но и на всички т.нар. „разработки“ на ДАНС.

„Нарушение на установение обществен ред“? Такова „животно“ няма по закон. Съществува единствено в тиквите на ДАНС & прокуратурата.

В официалното съобщение по случая с Георги Гатев, разтръбено от спец.звеното „Антикорупция“ към СГП, пише, че всеки гражданин може да подаде заявление до Бюрото за контрол върху СРС. Бюрото за контрол върху СРС е независим държавен орган и подлежи на контрол единствено от парламента. Не съществува никаква забрана и не е нарушение членовете на Бюрото за контрол върху СРС да информират, съветват и подпомагат гражданите при подаването на жалби до Бюрото. Без значение дали гражданите са само граждани, подсъдими, обвиняеми или осъдени.

При подаването на молбата не съществуват абсолютно никакви специални изисквания, което е видно и от публикаваната молба на съдия Светлозар Георгиев от сайта АФЕРА. От т.нар. „мотивировка“ за отнемане на достъпа на класифицирана информация на Георги Гатев изобщо не става ясно кои служебни задължения са били в нарушение от негова страна.

ДАНС и съответно спец. звеното „Антикорупция“ към СГП употребяват спрямо Георги Гатев термина „нарушаване на установения обществен ред“. Дефиниция като „установен обществен ред“ в правния мир обаче не съществува. Както в правния мир липсва и дефиниция „нарушения на установения обществен ред“.

Какво тогава е „нарушил“ Георги Гатев? „Установения обществен ред“ в ДАНС? „Установения обществен ред“ да бъдат ползвани СРС незаконно и в безпрецедентно нарушение? „Установения обществен ред“ никой да няма право да диша във врата на „манджите, които сготвят“ ДАНС в сие с прокуратурата?  „Установения обществен ред“ ДАНС да дерибейства и никой да не я пипа, нито проверява, нито контролира, докато дерибейства?

И тук е мястото АФЕРА да постави важния въпрос: в кои проверки за контрол върху СРС е участвал Георги Гатев и какви нарушения на ползване на СРС е открило Бюрото за контрол върху СРС?

И кой е „зависим“, според определението на ДАНС & прокуратура спрямо Георги Гатев, Гатев или ДАНС?! Защото всички знаем към кого и на кого са зависими ДАНС.

Бонус за размисъл. Кой ползва „вербовка“ в Бюрото за контрол върху СРС.

Разследване на АФЕРА установи още един парадокс – че едно от имената, съобщени в официалното изявление на прокуратурата по „аферата Георги Гатев“ – като „магистрат“, а впоследствие в медиите установен като – прокурор Росен Каменов, е подал жалба до Бюрото за контрол върху СРС, както сам упомена чрез медиите, чрез куриерска служба „Еконт“.

ДАНС & прокуратурата го „включват“ като лице, от което Георги Гатев едва ли не е бил „зависим“ и лице и заради което е „нарушил установения обществен ред“.

Обаче! Към момента, в който ДАНС & прокуратура се вихри по „аферата Георги Гатев“ НИКОЙ ОТ ТЯХ не знае, че има такава подадена жалба от Росен Каменов, тъй като писма до ДАНС, ДАТО и прочие служби, които се изпращат при започване на проверка за едно лице, по чиято жалба се проверява, НЕ СА ИЗПРАТЕНИ ОТ СТРАНА НА БЮРОТО ЗА КОНТРОЛ ВЪРХУ СРС.

След постъпването на жалбата в Бюрото за контрол върху СРС на Росен Каменов, по установения вътрешен ред на Бюрото, на заседание, е бил определен кой ще проверява по жалбата му. И това дали не е  бил Георги Гатев?

НО! Проверката не е била започната, писмата до ДАНС, ДАТО не са били изпратени във връзка с Росен Каменов и така нито ДАНС, нито прокуратурата е можела да знае, че Росен Каменов е имал изпратена жалба до Бюрото за контрол върху СРС, освен ако някой от самото Бюро не е издал информацията към когото трябва. В случая към … ДАНС.

До 7 август ще видим дали ДАНС ще посмее сама да признае „грешката“ си и да върне достъпа на Георги Гатев до класифицирана информация. Ако не го сторят – ще дойде ред на скалпелния анализ за … знаковите преплетки.

Веселина Томова                                                               http://afera.bg

Предишна статия

Защо НАТО не подари изтребители на най-бедната държава в ЕС?

Следваща статия

Доктор Джоанна Будвиг была семь раз номинирована на Нобелевскую премию в области медицины…

Други интересни