Прокуратурата прикрива рекетьор от името на Борисов…

Автор: Няма коментари Сподели:

Източник: Медиапул

Прокуратурата прикрила изнудвача, който поиска 500 000 евро от американския инвеститор ANJ Group Corp., който проявяваше интерес към комбината ”Химко” във Враца. От най-високо място в прокуратурата било разпоредено да се спре разследването по случая, съобщиха пред Фрог нюз магистрати, пожелали анонимност.

Те били изумени от грандиозния шум около „Суджук гейт” в момента. В него става дума за 40 000 лв и за доста съмнителни обвинения срещу депутата от ГЕРБ Живко Мартинов. Цацаров изпрати специална група да разпитва свидетели и да ги защитава с полиция. За Добрич заминал и Цветан Цветанов, зам.-председател на партията. Целта: демонстрация колко много властта се бори с корупцията.

 Цацаров вдига пушилка за сегашното разследване на суджуци и пастърма, но мълчи като риба за заметения под килима скандал с изнудвача, близък приятел на Борисов, твърдят възмутени подчинени на главния прокурор.

 Рекетьорът се представил пред американците за съветник на премиера Бойко Борисов и твърдял, че иска парите от негово име. Скандалът се разрази в края на януари 2016 г, като пръв за него съобщи Сашо Диков по BIT. Смаяни от наглостта на съветника американците написаха писмо до премиера, главния прокурор и посолството на САЩ в София.  През това време се оказа, че „Химко” – Враца е купен от Делян Пеевски за 11,7 млн лв.

 Припомняме, че тогава премиерът Бойко Борисов сезира прокуратурата и ДАНС за случая. Той настоя за мащабно разследване, което да разкрие цялата истина по случая. Премиерът заяви също, че няма съветник с фамилия Богданов, с каквато се представил изнудвачът. Самият Богданов заявил буквално: “Няма да има договор, докато не изплатите 500 000 евро, а после още 500 000 евро от печалбата”.

 Фрог нюз написа тогава, че е много вероятно за съветник да се е представил близкият приятел на Борисов – Димитър Богданов. Източници на сайта от МВР и прокуратурата разкриха, че въпросният Богданов е част от т.нар. кръг “Котараците” и личен другар на Пеевски. Димитър Богданов е бивш шеф на директорския борд на “Летище София”, който често се представял за близък човек и дори съветник на премиера Борисов пред бизнесмени и политици. Богданов е един от ВИП-клиентите на КТБ, където със съпругата си са имали влог с над 11 млн лева. Считан е за доверено лице на “котарака” Александър Сталийски, който пък се прочу с присвояването на завода за стъкло „Рубин” в Плевен и със спестени над 30 млн със съпругата му в КТБ. 

 Вместо да се заемат с разследването на случая, от прокуратурата изчакали да стихне скандалът и го покрили. Досъдебното производство било срещу „неизвестен извършител” въпреки, че синдика на „Химко” Росица Томова отлично знаела кой е изнудвачът. Нито ДАНС, нито прокуратурата обаче са направили някакво усилие да разплетат скандала.

http://frognews.bg/novini/prokuraturata-prikriva-reketjor-imeto-borisov.html

Предишна статия

Марианската падина… Пропадане с фатален край!

Следваща статия

Съдът не пуска от ареста помощниците на ромите биячи от Асеновград

Други интересни