По-добре €1 млн. глоба, отколкото земята…

Автор: Няма коментари Сподели:

”900 000 евро е първоначалната глоба и по 220 000 евро на година са санкциите, които евентеално ще ни бъдат наложени”, изчисли патриотът Александър Сиди. ”Всички знаем, че българите сме привързани към земята си и мисля, че е правилно да поемем отговорност за тези един милион евро и да не си продаваме земята”.

Сиди обясни и че ако някой иска да обвинява патриотите, че не са продали земята заради 1 млн. евро, да ги обвинява. Той беше категоричен, че падането на забраната би било заплаха за националната сигурност.

Сиди попита какво би станало, ако бежанец от Сирия си купи три декара земя за по 600 лева. ” За 2000 лв трябва да му дадем гражданство, за да идва да си наглежда имота ли?”, попита той.

Сиди обясни и че дедите ни са се борили за тази земя и не е редно сега да я даваме по икономически причини на чужди хора.

По-рано днес и ГЕРБ обявиха, че не са съгласни да падне забраната за свободна продажба на земеделска земя. Зам.-шефът на партията Цветан Цветанов бе категоричен, че дори и такава поправка да влезе в парламента, тя няма да бъде приета.

Дебатът повдигна лидерката на БСП Корнелия Нинова, която поиска разговори с всичги партии в парламента, за обединение около земята. Всички, без ДПС, го направиха. От партията на Карадъйъ обясниха, че свободното движение на капитали е записано в договора ни с ЕС и няма как да не се съобразим с това.

Спаред патриотите пък Нинова не е водила разговори с партиите, а просто е повдигнала темата на председателски съвет в Народното събрание. Те припомниха, че именно от техните редици е тръгнала защитата на земята още през 2014 година, когато БСП са атакували забраната за продажба в съда.

Image title

http://frognews.bg/novini/patriotite-dobre-1-mln-globa-otkolkoto-zemiata.html

Предишна статия

Равновесие Zeland Vadim

Следваща статия

Включих се във войната в Донецк, защото уважавам Русия…

Други интересни