БЪЛГАРИЯ Е ФРОНТОВА ДЪРЖАВА…

Автор: Няма коментари Сподели:

Ако утре има военен сблъсък между НАТО и Русия, българите ще са последните европейци, които ще научат тази новина. Но ще са сред първите, които ще понесат последствията от война, подклаждана от „ястребите“ във Вашингтон и Брюксел. Защото по традиция държавните медии пестеливо информират за маневрите на цели армии у нас и в съседство.

Верните на властта трубадури спестяват най-важното – че зад дежурната фраза „отдавна планирани учения“ Литва, Латвия, Естония, Полша, Украйна, Румъния и България сa арена на армейски маневри, имащи само един противник – Руската федерация.

От 11 до 20 юли НАТО провежда най-големите военни учения в Румъния, под кодовото име „Saber Guardian-2017“, с участието на 25 000 военнослужещи от 23 страни, като „бойните действия“ се водят едновременно на територията на Румъния, България и Унгария.

Въпреки заклинанията на американски генерали, че учението не касае Русия, бойните единици водят офанзивни операции срещу враг на изток. Какво друго, освен настъпателна операция, е парашутен десант на стотици рейнджъри на брега на Черно море? И с просто око е видно – хиляди войници тренират настъпление на изток, а не глуха отбрана на запад.

Седмица по-рано в Полша стартираха най-мащабните в историята на пакта морски учения в Балтика. Не споменавам миниатюрните Прибалтийски републики, защото те вече са стационарна база на Алианса.

Българската армия участва в „Saber Guardian-2017“ с 4000 души от всички родове войски – моторизирана пехота, танкове, артилерия, авиация, Служба „Военна полиция“, Военномедицинска академия. Като домакин на учението България предостави полигона „Ново село“ край Сливен и построи военен център край Русе, ползван от Втори кавалерийски полк от Сухопътните сили на САЩ. В момента колони от военни камиони и бронетранспортьори са задръстили пътищата ни, предпочитайки нощни курсове, за да не дразнят плебса в балканския бандустан.

За да прикрият пълзящата милитаризация, казионните коментатори повтарят до втръсване, че това са само маневри и нищо повече. Ала истината лъсна в пълния си блясък на 29 юни, когато в Брюксел се проведе срещата на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО. Изнесе я новият ни военен министър, прилежно изчел написаното му изказване. Без срам и свян пред избирателите на Патриотичния фронт, които 99 процента са против НАТО, Каракачанов поиска да участваме в изграждането на крупни войскови формирования и на Корпус за ядрена, химична и биологична защита, сякаш сме ядрена сила, а не най-бедният васал в ЕС.

Черешката на тортата бе признанието му колко важно за България е „засиленото предно присъствие на сили на НАТО по цялото протежение на Източния фланг“…

Дали неволно, дали съзнателно, министърът изплю камъчето от закритото заседание и издаде отдавна известната тайна на пакта: НАТО се готви за война с Русия!

И никак не е случайно, че в Брюксел връщат терминологията от Втората световна война, когато направлението на главния удар в германската операция „Барбароса“ бе Източният фронт. В НАТО-вския сценарий „Източният фронт“ е заменен с по-благозвучното название „Източният фланг“. Но смисълът е абсолютно същият.

Никак не е случайно, че на 20 април 2017 г. началникът на генералния щаб на румънската армия генерал Николае Чука съобщи: Румъния ще купи седем зенитно-ракетни комплекса „Пейтриът“, на стойност 3.9 млрд. долара. А на 11 юли т.г. американското военно ведомство обяви, че този договор укрепва националната сигурност на САЩ, тъй като ще увеличи сигурността на лоялен съюзник на НАТО.

Румъния е плацдарм за настъпление на изток още от 13 септември 2011 г., когато сключи споразумение със САЩ за изграждане на Противоракетен щит за прихващане и унищожаване на балистични ракети. Щитът е система от ракети и радар, разположени в американска авиобаза край намиращото се на 50 километра от българската граница село Девеселу и от 2016 г. са в бойна готовност. Същата база се строи в Полша и ще заработи през 2018 г.

Строежът на щита предизвика протест от страна на Москва, която с основание твърди: Щатският щит в Румъния застрашава Русия, тъй като за броени минути прихващащите ракети могат да се трансформират в настъпателни и да поразят всяка точка на руска територия.

Защо ли в БНТ и БНР липсват коментари за подкрепата на български министър на засиленото военно присъствие на НАТО по цялото протежение на Източния фронт?

Защо ли мълчи опозиционната БСП, проглушила ушите ни със своето русофилство?

Оглушително е мълчанието и на Волен Сидеров, който преди година анатемосваше НАТО, а преди 12 лета влезе в ръкопашен бой с полицията в Южния парк, където хиляди протестираха срещу визитата на държавния секретар на САЩ Кондолиза Райс. Тогава външният министър Ивайло Калфин направи най-щедрия подарък на американската армия в Европа, подписвайки договор за разполагане на четири американски военни бази у нас, без нито един цент наем. Днес атакистът е коренно променен, примирен с враговете си, смирен като монах, пледиращ за търпимост към ромския бандитизъм и за светлото ни евроатлантическо бъдеще, забравил клетвите си срещу Чичо Сам и западните колонизатори.

Че България ускорено се милитаризира, това не е новина. Новината е, че в Министерството на отбраната е изготвен доклад до Министерския съвет с предложение за „преразглеждане на финансовите параметри на вече приетите проекти за ВВС и ВМС“.

Което означава само едно: предстои увеличение на гласуваните от 43-то Народно събрание (3 юни 2016 г.) 2.312 млрд. лв. за покупка на ескадрила бойни самолети и два многоцелеви кораба. 44-то НС или ще увеличи с поне 200 милиона военния бюджет за 2018 г., или ще отпусне още половин милиард за нови изтребители – най-вероятно американските Ф-16. Нищо чудно и двата разхода да бъдат одобрени от управляващата коалиция, след като Борисов ревизира избора на служебното правителство на шведския изтребител „Грипен“ и поиска да се обърне подобаващо внимание на американския Ф-16.

Към перфидното премиерско лобиране се прилепиха Росен Плевнелиев и бившият военен министър Бойко Ноев, изкопали факти от десет дерета, за да докажат колко корупционен е изборът на новия шведски самолет и колко несправедливо са елиминирани 35-годишните Ф-16. По темата ще работи и подбрана парламентарна комисия, за да установи има ли президентски лобизъм за шведския избор. Тъй като с избора на хвърчила за милиарди „България не купувала изтребители, а сигурност“. А сигурността означавала съвместимост на машината със стандартите на съюзниците ни. И понеже Швеция не е член на НАТО, а „Грипен“ никога не е участвал в бойни действия, най-добре било да купим проверения в стотици въздушни сражения Ф-16. Все едно дали е нов или втора ръка…

Още с влизането си в Белия дом Доналд Тръмп нарече НАТО отживелица. Това роди надеждата, че Европа ще се раздели с ракетно-ядрения арсенал на пакта и отношенията с Русия ще се нормализират. Първите шест месеца на новия щатски президент попариха вярата в американския пацифизъм. По команда от Пентагона НАТО затяга обръча около Русия, Европа се военизира, а българското правителство адмирира засиленото ни военно присъствие на Източния фронт.

Колко лесно повтаряме пагубните грешки от миналия век, когато бяхме съюзници на Кайзерова и Хитлерова Германия в две световни войни! Колко ли ще ни струва Атлантическият съюз с новия Голям брат?

велизар енчев                                                 ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ                            Image title                                                                                           http://afera.bg

Предишна статия

Toto Cutugno – Greatest Hits

Следваща статия

“Ангели” – История за любовта

Други интересни